Hanka je maminka dvou dětí: sedmiletého syna, který je velmi nadaný, a čtyřleté holčičky. Po každém těhotenství jí ale bohužel zůstala kila navíc, takže dosáhla BMI přes 40, což je obezita ohrožující zdraví.

"Vždycky jsem zkoušela klasické diety i cvičení, ale nikdy to nemělo dlouhého trvání. Když to pak došlo tak daleko, začala jsem intenzivně pátrat po způsobu, jak dál, a rozhodla se pro operaci. Díky podvázání žaludku a malým pravidelným porcím jídla se mi podařilo zhubnout prvních 15 kilogramů. Pak jsem přidala pohyb. Zhruba za 12 měsíců mi ručička na váze ukazovala o 36 kg méně a nyní si hmotnost udržuji již půl roku," popisuje nám Hanka svůj boj.

"Nadváha mi způsobovala hlavně celkovou únavu těla a nemožnost se hezky oblékat - najít na sebe něco pěkného ve velikosti 50 se rovnalo zázraku. Také jsem nechtěla, aby se dětem ve škole smáli, že mají tlustou maminku," vypočítává důvody, proč se toužila nadbytečných kil zbavit.

  • "Teď se citím naprosto skvěle, hodně se mi zvedlo sebevědomí. Hubnutí mi také pomohlo dospět a začít se mít ráda. Zase mě baví chodit mezi lidi a užívat si života."

My Hance tleskáme, protože to, co dokázala, je prostě skvělé!

Do této řady proměn jsme kromě Hanky vybrali ještě tyto čtenářky. Podívejte se také, jak se nechala nakrátko ostříhat dlouhovlasá Jana.

Jak se s proměnou vypořádá tým našich expertů?

Kadeřnický expert: Michal Červený

Volba účesu a postup: Michalovi se od počátku nelíbila Hančina nejednotná barva vlasů a rozhodl se pro jejich zesvětlení. Vybral hnědý odstín s odlesky do červena s měděnými proužky. Hanka si nepřála vetší zkracování délky vlasů, takže pouze upravil konečky a pro objem účes lehce prostříhal.

Doporučení klientce: Michal radí nezanedbávat domácí péči a vlasům zhruba po pěti umytích dopřát výživnou 20minutovou masku. Její účinek se ještě zvýší, když na hlavu nasadíte igelitovou čepici a nahřátý ručník.

Expert na make-up: Daniela Laššuová

Volba líčení a postup: Hanka má bezchybnou pleť, kterou jsem při líčení pouze sjednotila make-upem a matu docílila s pomocí pudru. Oči jsou nalíčené v šedo-béžovém odstínu, na tváře a rty jsem volila malinovou barvu.

Doporučení klientce: Právě s odstínem rtěnky Hanka trochu zápasila, když se ale viděla na výsledných fotografiích, byla nadšená. Rada tedy zní, nebát se experimentovat :-)

Expert na stylling: Lucie styl

Volba oblečení: Kompletní garderobu v podzimním stylu si Hanka přinesla s sebou a dle mého názoru jí skvěle sedne. Hořčicová je letos doslova hit, proto jsme po ní sáhly u trika i šály. Celý outfit pěkně dotváří propínací bordó vesta.

Doporučení klientce: Z Hanky jsem měla dojem, že ví, co jí sluší, a toho se drží. Takže jen tak dál.

5 otázek pro Hanku

1. Proč jsem se do proměny na Kafe.cz přihlásila:

Do proměny jsem se přihlásila hlavně proto, abych si zkusila něco nového a měla den jenom pro sebe, bohužel se to moc často nestává vzhledem k náročnému zaměstnání a rodině.

2. Jak jsem se před proměnou cítila:

Na proměnu jsem se těšila, ale byla i nervózní. Každopádně nervozita byla úplně bezpředmětná, protože hned od začátku panovala v salonu příjemná a uvolněná atmosféra.

3. Čím mě proměna obohatila, inspirovala:

Rozhodně mě inspirovala k tomu více využívat barvy a neoblékat se jen do šedých a trochu nudných barev.

4. Jak jsem s výsledkem proměny spokojená:

S výsledkem jsem spokojená, chtěla jsem zesvětlit barvu vlasů a sama jsem nevěděla, jak na to, takže jsem nadšená.

5. Co na to, jak po proměně vypadám, říkali kolegové, partner a ostatní?

Myslím, že všem se proměna líbila. Manžel byl spokojený a říkal, že konečně vypadám jako matka od rodiny a ne jako studentka.

Za spolupráci srdečně děkujeme kadeřnickému Studiu Michelangelo pod vedením pana Michala Červeného.

Příští pátek se můžete těšit na další proměnu.