Kromě účesu si Katka neví rady ani s líčením. I když se maluje pravidelně, chtěla by vizáž změnit. „Do práce musím chodit elegantně oblékaná. K tomu patří i vhodný make-up, který bude působit seriózně a decentně. Nebráním se změně, ale kvůli zaměstnání bohužel nemůžu zvolit nic radikálního,“ svěřila se Katka. Náš tým jí proto vyšel vstříc…

Před proměnou...

Po studiu na obchodní škole šla Kateřina pracovat do realitní společnosti jako asistentka. Měla ale vyšší ambice. Proto začala usilovat o pozici v elektronické aukci, kde bude moci inzerovat domy či byty se základní cenou a následně je na internetu dražit za tu nejvyšší částku. Tohoto cíle dosáhla a teď se chystá naplno věnovat této sféře. „Jaro je na rozjetí takového byznysu ideální, a proto bych do toho chtěla dát všechnu energii i čas,“ říká Katka, která si kromě zaměstnání najde čas i na koníčky. Ráda sportuje, s kamarády hraje squash, chodí cvičit aerobik a zumbu – to je druh latinskoamerického tance spojený s prvky hip-hopu.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

„Dlouhé vlasy sluší mladým ženám s pěknou pletí a zálibou v klasických módních a vyčesávaných účesech. Katka je na své vlasy patřičně pyšná, a proto její chloubu nebudeme výrazně měnit. Spíše vlasům dodáme lesk, pružnost a sílu,“ prohlásila kadeřnice Bára.

Barvení probíhalo tónováním – tenhle způsob šetří vlasy, protože tolik nenapadá jejich keratinovou strukturu. Bára nanesla na vlasy tmavě hnědý přeliv s lehkým nádechem do červena a poté do něj namíchala několik proužků světlejšího melíru.

Katčiny vlasy byly narušené a u konečků polámané, Bára proto doporučila výrazné zkrácení. „U dlouhých vlasů je zvláště důležité, aby se každé čtyři týdny zastřihovaly. Pak budou vypadat pěstěně a plnější,“ dodala ještě Bára, která všechny prameny postupně sestříhala a vepředu pak vytvořila výraznou patka, která účesu dodá tvar.

Dlouhé hladké vlasy tohoto typu nebývají už den po umytí vzdušné. Při česání je proto nutná zručnost. Kadeřnice Katce ukázala, jak by měla vypadat správná konečná úprava. Nejdříve do vlasů jemně vmasírovala léčebnou kúru a poté je vyfoukala přes velký kulatý kartáč. K tomu postačilo jen tužidlo na objem a výživné mléko na ochranu před foukáním.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Katka se líčí ráda a pravidelně. Preferuje černé linky a výrazný make-up. Jana se ale rozhodla, že její look trochu zjemní – líčení tak bude kontrastovat se světlou pletí. Než se však pustila do stínování, vyhrála si se zakrytím mírných kruhů pod očima a nevynechala ani úpravu obočí – bez ní by byl výsledek poněkud rozpačitý.

Katka má velké výrazné oči, takže Jana mohla zanechat tenkou černou linii mezi jednotlivými řasami. „Katka si linky může dovolit, v případě malých zapadlých očí jsem ale absolutně proti linkám,“ upozornila Jana a poté vysvětlila základní postup, jak s nimi pracovat. „Linku veďte od vnitřního koutku směrem ven. Pokud se vám klepou ruce, horní víčko si natečkujte a jednotlivé body spojte. Linka bude plynule vykreslená.“

Na horní víčko Jana nanesla trochu třpytivého bílého a béžového odstínu. Vše rozetřela měkkým štětcem do ztracena. Krásně tím docílila jemnosti a rozzářila celý pohled.

Zdravý a hladký vzhled pleti podtrhoval nejen hladký make-up doprovázený stíny a řasenkou, ale i světlá, přesto výrazná rtěnka. Jana si ji nanesla na konečky prstů a aplikovala na vnitřní stranu rtů. Pleti nakonec dodala život bronzovou tvářenkou, která celou tvář zdravě osvěžila. Tvář sice na první pohled vypadala nenalíčeně, ale opak byl pravdou. Proto je tento jednoduchý styl líčení tak oblíbený a Katce se hned zalíbil.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – rozjasňující make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – podkladový, bílý a béžový stín na oční víčka.
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Černí oční kontura – linky
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose s leskem

A co na proměnu říkala Kateřina?

„Proměna mě úplně rozzářila. Jsem ráda, že jsem se jí zúčastnila.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Pleťové mléko Demaquillante Esentialle pro normální pleť.
  • 2x měsíčně provádět čištění peelingem Gommage Demaglliant.
  • 2 až 3 týdně na celý obličej, krk a dekolt nanést Masque Creme Hydratant. Zlepšuje schopnost kůže zadržovat vodu. Zanechá pleť hladkou, vláčnou a rozjasněnou.
Odličování očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres.
  • Prevence proti prvním vráskám Les Authentiques.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Nutricia Ultra Riche – podkladový výživný krém.
  • Uklidňující sérum Creme de chock Nuit, které během spánku bojuje s volnými radikály.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: