Kamila pochází ze středního Slovenska. Dosud neměla příliš šťastný život. Jako mladá odešla z domova a začala žít u nás. Po narození syna se však na Slovensko musela vrátit. Tam dlouhé hodiny pracovala v nemocnici, aby sebe a syna uživila. Její únava spolu s dalšími problémy v rodině vedla k vyčerpání a úzkostem. To ji nakonec přivedlo na psychiatrii, kde během léčby přibrala kvůli lékům třicet kilogramů. Stále se jich nemůže zbavit, přesto by pro sebe chtěla něco udělat a ráda by vylepšila svůj denní make-up i účes.

Před proměnou...

Kamila momentálně žije i se synem opět v Česku, a to v pronajatém bytě. Snaží se dát opět do pořádku. Pracuje jako dispečerka záchranné služby v Praze, kde se denně setkává s mnoha méně či více závažnými případy. Musí se dokázat rychle rozhodovat, reagovat na výzvy lidí, vyhodnotit situaci a popřípadě poradit i rychlou pomoc v podobě životně důležitých úkonů. Ve volném čase se snaží sportovat, ráda čte a když má více času, zajde na výlet do přírody.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

„Kamila má jemné vlasy, kterým chybí síla a plnost,“ konstatovala na začátku kadeřnice Bára, ale ihned upozornila na přednost takových vlasů – dají se lehce vytvarovat. S Kamilou se pak dohodla na účesu, který vlasům dodá objem a oživujícími tóny zmenší kontrast s pokožkou, aby tolik neprosvítala. Velkým změnám se Kamila bránila – a vůbec se její rezervovanosti nedivíme. Zatím totiž každá velká změna v životě přinesla Kamilce jen samou smůlu...

Jako první se nanášel přírodní melír – tón v tónu. To vlasy o něco prosvětlí a následně obohatí tmavý přeliv s fialovým odleskem.

Při střihu bylo důležité docílit okamžitého objemu a posílení oslabených vlasů. Bára se proto nejdříve zbavila pěšinky. Pro optické zhuštění vlasů je lehce zkrátila podél obličeje. Strany až k horní hraně uší stupňovitě sestříhala, což vlasy dělalo pěkně plné. Pro konečnou úpravu kadeřnice zvolila foukání a lehký tužící sprej, jímž zvýraznila jednotlivé partie.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Kamila někdy vynechává make-up a na pleť ráno nanese jen pudr. Ten ale samostatně působí jen jako zmatňovač – nedokáže totiž barevně sjednotit, popřípadě zakrýt nedostatky na pleti. Vizážistka proto navrhla make-up, který se vyplatí nosit každý den a jeho aplikace nezabere tolik práce ani času.

Jana začala krémovým podkladem, který je vhodný pro smíšený typ pleti. Obsahuje totiž větší podíl tuku a lépe pleť udržuje hydratovanou. Navíc má velmi dobrou krycí schopnost, takže vyhladí pokožku a vyrovná barevnost. Poté Jana použila tuhý pudr, který předem provedené korekce zafixoval a rozjasnil.

Když byla pleť náležitě upravená, aplikovala vizážistka Jana oční stíny. Tentokráte s barvami tolik neexperimentovala, postačilo nanést dva jemné odstíny, které odrážejí světlo. Díky tomu se docílí přirozenějšího vzhledu.

Před nanesením rtěnky Jana ještě obkreslila konturu rtů, kterou následně vybarvila výraznou rtěnkou s leskem.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Kamily následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – dva odstíny rozjasňujícího make-upu vhodného pro smíšený typ pleti
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – podkladový, bílý a světle růžový stín na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Kontura na rty
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose s leskem

A co na proměnu říkala paní Kamila?

„Myslím, že nový účes mi opravdu velice prospěl. Cítím se v něm o moc lépe.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Revitalizační tonik bez alkoholu Lotion Essentielle.
  • Hydratační mléko s Karité máslem Demaquillant Essentiel.
  • 1x týdně vyhlazující a oživovací maska Masque visage anti-rides, která by měla působit deset minut.
  • 4x týdně Hydrofluide – silně hydratační sérum pro maximální hydrataci.
Odličování očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres. Demaquillant Sensation.
  • Oční krém Doux regard – odstraňuje podráždění, prokrvuje a pomáhá od tmavých kruhů pod očima.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Krém Nutri Hydra Control.
  • Relaxační krém na noc Creme de Reves – revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: