Slečna Jitka se do proměny přihlásila ze zvědavosti. „Musím se přiznat, že spoléhám hlavně na to, že jsem mezi profesionály, kteří přesně vědí, co mi bude slušet. Sama bych do takové radikální změny nikdy nešla,“ svěřila se.

Před proměnou...

Jitka prý neriskuje ani v běžném životě. Ráda má ve všem jasno a dělá jen to, na co prostě má. Za poslední roky účes – blonďatý melír a vlasy na ramena – vůbec nezměnila. Poslední dobou však dostávala pocit, že je stále stejná a na svůj věk má možná až moc usedlý styl. A to jí prý na sebejistotě nepřidává. Navíc by ráda působila příjemným dojmem nejen na pracovišti, ale i při kontaktu s klienty, pro které připravuje či upravuje webové stránky. Jejími zájmy jsou pak hlavně pejsci a internet. Ráda má však i odpočinek u televize a akce s přáteli. A hlavně – cvičí zumbu!

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy: Edita Kováříková, vlasové studio Twins www.vlasovestudiotwins.cz

Po krátkém rozhovoru si Jitku vzala na starost kadeřnice Edita. „Zaměříme se hlavně na úpra-vu střihu. Jitka má jemné delší vlasy, které působí "mrtvým" dojmem, takže se domluvíme na nové, modernější variantě účesu.“ Jitka mí světlou pleť a hnědé oči, takže kadeřnice Edita nejdříve zvýraznila barvu vlasů do medově měděného odstínu s prosvětlením v různých parti-ích – to pro dodání objemu a plastičnosti střihu.

Poté Edita navrhla změnu v podobě krátkého mikáda s ofinou. Zároveň se Jitky zeptala, kolik času denně může nebo chce věnovat úpravě. Tomu přizpůsobila i následný postup při stříhání.

Když bylo stříhání u konce, Edita všechny vlasy postupně vyfénovala přes velký kulatý kartáč a poté je dorovnala žehličkou. Aby se účes zbytečně nezatěžoval, nanesla ještě ke kořínkům lehký vyživující sprej a tvar upravila pomocí uhlazujícího krému.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová www.salonunique.cz značka PAYOT

Jitka má bezproblémovou pleť, která nepotřebuje náročnější úpravu. Vizážistka proto mohla zvolit styl líčení, který potrvá jen několik minut a přitom vyzdvihne Jitčiny velké přednosti v obličeji – velké oči a plné rty.

Hned poté, co Jana nanesla lehký krycí krém a zafixovala pleť rozjasňujícím pudrem, se pustila do stínování očí. S odstíny si pěkně pohrála. Kontrastní kombinace růžové a kovově šedé dohromady vytvořila skvělou barevnou souhru, která vyzdvihla obě oči.

Rty Jana nakonec lehce orámovala světlou konturovací tužkou. Začala nejdříve na horním rtu, kde vykreslila na středu "srdíčko", a pokračovala směrem ke koutkům. Pak naznačila střed dolního rtu a opět tužku protáhla ke stranám. Konturu poté opatrně rozetřela vatovou tyčinkou do ztracena a ústa rozzářila růžovou rtěnkou s třpytivým leskem.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Jitky následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

  • Dlouhotrvající krém Hydration 24
  • Korektor
  • Fond de Teint – rozjasňující make-up, dva různé odstíny
  • Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
  • Dior – růžový, bílý a kovový stín na oční víčka
  • Mascara envoutant – prodlužující řasenka
  • Hnědá tužka na oči
  • Tvářenka bronz
  • Rtěnka rose s leskem

A co na proměnu říkala Jitka?

„Proměna se mi moc líbí. Najednou je za mě úplně nový člověk.“

Vizitka kadeřnice:
Edita Kováříková
Top vlasový specialista vlasového studia Twins
Specializace: střih – kreativní, klasika a barvení
Školení: L´Oréal, školená poradkyně Kérastase