O proměnách se Jana dozvěděla od své kolegyně z práce. Zprvu nevěděla, jestli něco podobného vůbec podstoupí, ale když se podívala na internet, bez váhání se přihlásila – a to i přesto, že v tomto směru raději neriskuje. „Ke kadeřníkovi občas zajdu, ale pouze na stříhání, takže u vás absolvuji úplně první barvení,“ svěřila se nám sympatická dáma.

Před proměnou...

Jana pracuje jako výrobní účetní v potravinářském průmyslu. Její zaměstnání zahrnuje hlavně administrativní záležitosti a práci na počítači. Díky volnější pracovní době má čas i na rodinu a koníčky. Jana je také velmi sportovní žena. To dokazuje nejen její postava, ale i nadšení, se kterým o sportu hovoří. Dříve hrála závodně basketbal, dnes ve volném čase cvičí aerobik, a nebo v Sokole předcvičuje dětem. Největší relaxace je pak pro ni odpočinek na zahradě nebo chvíle s rodinou.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy: Jitka Rohlíková, vlasové studio HP design www.studiohpdesign.cz

Jako první se Jany ujala kadeřnice Jitka. Měla před sebou nelehký úkol – vymyslet moderní, ale nekomplikovaný sestřih, ve kterém by se Jana dlouhodobě cítila dobře. A protože je Jana konzervativnější, i co se barevného odstínu týče, navrhla jí Jitka přírodní hnědý přeliv – ten zvýrazní oči a omládne Janin vzhled. Jana byla nápadem nadšená, a proto se kadeřnice pustila ihned do práce.

Na vlasy nejdříve nanesla hnědý odstín, který nechala nějakou dobu působit. Po umytí a vysušení Jitka aplikovala melír, aby tónování bylo intenzivnější. Melír přitom nanesla jen do několika málo pramínků v přední části, aby celková „kolokace“ nebyla zbytečně moc kontrastní.

Sestřih, který si Jitka pro Janu vybrala, nebyl náročný, přesto vyžadoval pečlivé prostříhání a zkrácení původního účesu. Jitka všechny vlasy po stranách i v šíjové partii stupňovitě sestříhala, aby byly lehce zaoblené a přecházely přes sebe. Objem ubrala i v přední části, aby roztřepená ofina tolik nezakrývala čelo a celý pohled se více otevřel.

Při česání Jitka nanesla do konečků vlasů fixační sprej, kterým poté celý účes domodelovala.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Michaela Adamová, www.marionnaud.cz, značka Shiseido

Před konečnou úpravou vlasů si Janu vzala na starost vizážistka Míša Adamová, odborná poradkyně parfumérie Marionnaud. Nejdřív si promluvily o tom, jak by se Jana měla o pleť starat a jaké typy denního líčení jí budou slušet. Míša zdůraznila, že je důležité nepodceňovat pravidelnou péči a investovat do kvalitních přípravků – vždyť pleť je základem zářivého a krásného vzhledu.

Začalo se čištěním pleti v oblasti celého obličeje a poté aplikací denního krému s liftingovou bází. „I pokožka potřebuje pro start do nového dne sklenici ovocného džusu. Proto ji nezapomeňte osvěžovat koktejlem obsahujícím hydratační složky bránící předčasnému stárnutí,“ radila Janě vizážistka a přitom pečlivě roztírala vyživující emulzi, která pokožku stáhla, vyhladila a rozzářila.

U samotného líčení záleželo především na sjednocení barevnosti pleti make-upem a fixačním pudrem. Přirozené vystínování oka Míša vytvořila pomocí třpytivých stínů, konturovací tužky a řasenky. Zvýraznila i obočí, které je nepochybně jednou z nejdůležitějších částí líčení obličeje – očím totiž dodává moc a sílu! Jednotlivé chloupky tedy načárkovala tvrdou ostrou tužkou a odstín zjemnila pročesávací spirálkou.

Celé líčení Míša podtrhla světle hnědou tvářenku a osobitější rtěnkou, která bude ladit k Janině outfitu.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení následující přípravky dekorativní kosmetiky Shiseido:

  • Balacingsoftener
  • Rozjasňovač
  • Tekutý make-up
  • Kompaktní pudr
  • Tmavé a třpytivé stíny na oční víčka
  • Tužka na oči – grafitově šedá
  • Řasenka
  • Tvářenka
  • Transparentní lesk – červený

A co na proměnu říkala Jana?

„Jé, to je ale proměna! A jak mám v novém účesu výrazné oči. Víte, že jsem si toho nikdy nevšimla?!“

Vizitka vizážistky:
Beauty Consultant
Odborná poradkyně parfumérie Marionnaud Palác Flóra
Značka: SHISEIDO – nová prémiová řada Future Solution LX
GSM: +420 731 585 808

Vizitka kadeřnice:
Top vlasový specialista Kadus, specializace na melír, střih a barvení
Praxe: James Hair
Studio: Kadus
Telefon: 222 221 585