Pro naše kadeřnice a vizážistku byla Jana skvělou adeptkou na změnu. Od začátku byla odhodlaná jít do všeho po hlavě a patřičně si vychutnávat každý krok, který ji postupně změní. Přesně tak si proměnu vysnila. Vždy totiž toužila, aby se o ni postarali opravdoví profesionálové a doporučili jí takový účes, v jakém se bude konečně cítit opravdu dobře.

Před proměnou...

„Jediné, co jsem kadeřnici zakázala, bylo zkrácení vlasů na ježka. Jiné požadavky jsem neměla. Šla jsem přece do proměny, tak ať to stojí za to,“ prozradila Jana, která u kadeřníků ráda experimentuje, a proto má stále jiné účesy. U žádného ale nevydrží dlouho, protože ještě nikdy nepocítila, že by to bylo to pravé. Doufá tedy, že dnešním dnem se to změní...

Jana je momentálně na mateřské dovolené, takže nejvíce času věnuje malému chlapečkovi. Za rok se chce ale vrátit do zaměstnání, pracuje jako zdravotní sestra na kardiologii. Ve volném čase pak ráda cvičí aerobik, jezdí na výlety nebo si čte.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy: Lucie Shimanová, vlasové studio Twins www.vlasovestudiotwins.cz

Jana se nechala slyšet, že zdědila nepoddajné a suché vlasy, které jsou velmi choulostivé a za každého počasí se chovají jinak. Proměna tedy probíhala v několika fázích. Kadeřnice Lucie si nejdříve vlasy pečlivě prohlédla a provedla typologii. A musela konstatovat, že pro hřívu se opravdu nehodí složitější úprava, ale spíše jednoduchý, variabilní účes, který se přizpůsobí rychlé úpravě. A aby Jana vypadala ještě mladistvěji a atraktivněji, chtěla si Lucie pohrát i s barevným odstínem, který by nahradil nevýrazný melír.

„Rozhodla jsem se pro totální obnovu struktury pomocí regenerace, speciálního ošetření a přelivu. Plánuji i změnu celkové stavby vlasů,“ prozradila Lucie, která se s Janou dohodla na celkovém ztmavení tmavším přelivem, který se posléze zjemní několika světlými pramínky v přední části.

Lucie vlasy zbavila asymetrického tvaru a ofinu přizpůsobila celému střihu, aby byl účes pravidelný. Pak už postačilo jen vlasy správně dotvarovat. „Ženy často před foukáním používají pěnové tužidlo – to ovšem není zrovna vhodný způsob. Lepší je vlasové mléko, které vlasy ochrání, dodá jim lesk a připraví je na konečný styling,“ doporučila ještě nakonec Lucie.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová www.salonunique.cz značka PAYOT

Když byla kadeřnice s úpravou u konce, mohla se do práce spustit vizážistka. Její jmenovkyně Jana se jí svěřila, že se líčí spíše ojediněle. Vizážistka jí proto poradila, jak se naučit čarovat s podkladovou bází, aby pleť vypadala přirozeně.

Perfektního, přirozeně působícího vzhledu docílíte správnou péčí. Vizážistka proto nejdříve celou pleť pečlivě očistila, zavlažila pleťovou vodou a poté lehčím denním krémem. Aby dosáhla co nejlepšího efektu, použila speciální krycí krém, který pleť zbavil všech nerovností. Tento krém navíc pomáhá lépe odrážet světlo přes make-up. Světlé odstíny pudru, který Jana rozprášila velkým štětcem a lehce aplikovala na celý obličej, pak splynuly s pletí tak dokonale, že líčení bylo téměř neviditelné, ale zároveň skvěle schovalo nedostatky.

Líčení očí Jana ladila do stejně delikátního tónu. Bezprostřední okolí "kukadel" projasnila korektorem a oči proměnila v mandlové pralinky. Víčka potěšily zlatavé barvy i hnědé linky. Tmavších tahů se pak dočkaly také řasy, které vizážistka přetřela prodlužující černou řasenkou.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Jany následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

  • Dlouhotrvající krém Hydration 24
  • Korektor
  • Fond de Teint – krycí krém, dva různé odstíny
  • Poudre touche finale – kompaktní pudr
  • Paupiéres velours – podkladový, hnědý a zlatý stín na oční víčka
  • Tužka na oči
  • Mascara envoutant – prodlužující řasenka
  • Rtěnka Rouges seduction rose s leskem
  • Kontura na rty

A co na proměnu říkala Jana?

„Mám obrovskou radost, jak se proměna povedla. Připadám si mladší a mnohem hezčí. Celému týmu musím poděkovat. Tenhle účes u mě zvítězil.“

Vizitka kadeřnice:
Lucie Shimanová
Top vlasový specialista vlasového studia Twins
Specializace: střih – kreativní, extravagantní, klasika, barvení a avantgardní účesy
Školení: L´Oréal, školená poradkyně Kérastase

Vizitka vizážistky:
Beauty Consultant
Odborná poradkyně parfumérie Marionnaud Palác Flóra
Značka: SHISEIDO – nová prémiová řada Future Solution LX