Slečna Jana nedávno změnila práci a s ní by ráda změnila i image. Nebyla si ale stoprocentně jistá, co přesně jí sluší, jaký účes jí sedí a jaké barevné odstíny jsou pro ni ideální. A proto se do našich proměn přihlásila – aby se o změnu postarali opravdoví profesionálové.

Před proměnou...

Jana pracuje jako reklamní grafička a v rámci této profese se denně setkává s mnoha lidmi. To byl také hlavní důvod proměny – často si říkala, jak by vypadala třeba s červeným přelivem či s rovnými vlasy. Sama se už mnohokrát stříhala a barvila – čtyři roky si totiž vlasy upravuje úplně sama. Vždycky to ale vypadalo skoro stejně. Teď je prý ideální čas na pořádnou změnu. „Co se týká dnešní proměny, nechám vše na kadeřnici i vizážistce. Jsem pro každou legraci. Nebráním se experimentování a výraznou změnu jen ocením,“ sdělila nám s úsměvem. Co se líčení týče, tam už byla Jana opatrnější. Maluje se pravidelně, avšak s kosmetikou to nechce přehánět. „Ráda bych se tady něco přiučila, ať pak vím, jako doma na to,“ dodala.

Kromě společenských akcí, na kterých se Jana setkává s přáteli – třeba při návštěvě vinného sklípku, má ráda surfování na internetu a výlety do přírody. Miluje i divočejší večírky. Velmi nás třeba pobavila povídáním o maškarních plesech, které si nenechá ujít. Na poslední si prý ušila kostým Včelky Máji a poskakovala v něm na parketu až do časného rána...

Proměňování...

A co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Jana se už léta stříhá sama. Proto byla nutná kompletní péče, která zahrnovala úpravu účesu i zkrácení konečků, a také barevné oživení tmavého odstínu. Sjednocením barvy do jednoho tónu tak vlasy získají lehkost, pružnost a lesk.

Kadeřnice Barbora vlasy nejdříve rozdělila na dvě části a červenou barvou (č. 546) postupně dobarvila stávající melír. Ta pak skvěle vynikne na Janině světlé pleti.

Po důkladném umytí přišlo na řadu výrazné prostříhání. Pro extravagantní účes, který si Jana přála, bylo ještě nutné dostřihnout celý účes a ofinu i za sucha.

Žehlení pak vlasům dodalo obvyklou uhlazenost.„Jana by teď měla užívat hlavně vlasovou kosmetiku pro barvené vlasy, protože teplé odstíny se vymývají poměrně rychle. Tato kosmetika je navíc dobrá také na sušší prameny, protože je pečlivě vyživuje,“ poradila Janě ještě nakonec kadeřnice.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Jana má zdravou pleť bez viditelných nedostatků. Nebylo proto zapotřebí silně krycího make-upu, ale jen rozjasňující podkladový krém a pudr, který celou tvář sjednotil.

Po make-upu mohlo přijít na řadu samotné líčení. U očních partií bylo nejdříve nutné trochu zúžit obočí a lehce ho zformovat. Pro rozjasnění a optické zvětšení očí pak vizážistka pokryla celá víčka světlým stínem. A pro zvýraznění horních a dolních linií pak postačila černá tužka-odstín noir. Vizážistka tužkou olemovala obě oči podél jejich obvodu, od vnitřního koutku směrem nahoru. Tmavě hnědá řasenka pak očím zajistila dokonalý vzhled.

Rty stačilo pečlivě obtáhnout konturovací tužkou a vyplnit světlejší růžovou rtěnkou s matným nádechem.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Jany následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Hydroregulační krém Hydrocontrole 24
Fond de teint fraicheur tónovací krém
Poudre touche finale hydratační kompaktní pudr č. 3
Paupiéres velours (podkladový stín na oční víčka)
Noir-černá tužka na oční víčka
Mascara envoutant-hnědá revitalizační řasenka
Tvářenka (rose)
Rtěnka a konturovací tužka Rouges seduction rouge

A co na proměnu říkala Jana?

„Jsem s proměnou moc spokojená. Přesně tak jsem si to představovala.“

Kosmetika – doporučené přípravky

Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Eau Demaquillante – expresní odličovač a tonik 3v1 pro obličej a oči s extrakty čaje.
  • 2x týdně čistit celý obličej jemným neabrazivním peelingem Gommage fondant. Napomáhá obnově buněk a skvěle pročišťuje a rozjasňuje pleť.
  • Vhodná je také prevence proti prvním vráskám Les Authentiques.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant fenfation
  • Lotion Blue Les Sensitives – krém na osvěžení očních partií
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Denní krém Payot-revitalizační
  • Creme de chock pro rozjasnění a pro celkové vyživení pleti.
  • Creme de chock Nuit – uklidňující sérum, které bojuje během spánku s volnými radikály.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Barbora Krčilová, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot