Jana je přírodní typ – na make-up si nepotrpí a módní účesy také nestřídá. „Nevím, co mi sluší a jaké barvy se ke mně hodí,“ přiznala Jana, která se do naší proměny přihlásila, aby v sobě probudila sex-appeal a cítila se spokojená a sebevědomá.

Před proměnou...

„Nejsem extravagantní typ,“ říká o sobě Jana, která po absolvování obchodní akademie začala pracovat v personální agentuře jako fakturantka a provozní asistentka. S prací je prý poprvé konečně spokojená. Musela totiž vystřídat hned několik zaměstnání, aby věděla, co přesně ji baví. „Práce v personální agentuře mě doslova pohltila. Vždy jsem chtěla být v osobním styku s lidmi. Baví mě, že navazuji stále nové a nové kontakty, poznávám lidi a o víkendech mám čas na své oblíbené zájmy. Práci bych neměnila,“ říká upřímně Jana. Ve svém volnu trénuje aquaerobic a volejbal. Hodně se také zajímá o zvířata. Doma má dva psi, dvě kočky a ráda jezdí na koni. „Sestra vlastní koně, takže kdykoliv mám chuť, vyrazím na statek za Prahou a jdu si zajezdit,“ dodává.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Výchozí barva byla přírodní hnědá se střihem po ramena. I když se Jana nebála velké změny, kadeřnice Barbora se přesto rozhodla, že vlasům ponechá přírodní styl a spíše pozmění jejich střih. Začalo se tedy barvící technikou tón v tónu v odstínech světlé a hnědé.

Jana měla vlasy u konečků poničené a upravené na pěšinku. Proto bylo nutné účes oživit a dodat mu zdravý vzhled. Celkovou délku vlasů Bára zkrátila o deset centimetrů a jejich objem zdůraznila postupným sestříháním kolem obličeje. Důležitá byla i ofina na stranu, jež je stále moderní a účesu dodá vzdušnost a tvar.

Při konečné úpravě byly vlasy vyfoukány a uhlazeny žehličkou. Pro styling pak stačil fixační lak a speciální lesk na vlasy.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Naše proměňovaná má mladistvou pleť s mastnější T-zónou a hustým obočím. Nejdříve bylo třeba potlačit nedokonalosti správným vyčištěním a vhodnými přípravky. Rovněž bylo nutné zformovat obočí do užšího tvaru, ale ne nijak výrazně, aby se nezměnil výraz obličeje. Pak už vizážistka mohla nanést korektor pod oči a matující make-up, který zafixovala transparentním pudrem. Tvář tak získala zářivý vzhled.

Pro zvýraznění a rozjasnění očí použila naše vizážistka světlé tóny, tak aby byly v souladu se světlým typem pleti. Celé horní víčko přetřela broskvovým stínem a na kraj oka zvolila stín zlatý – nejvíce ho nanesla do ohybu očí. Oba stíny rozetřela tak, aby přechod nebyl vidět. Do vnitřního koutku oka nakonec použila hodně třpytivý stín pro ještě větší prozáření. Na závěr řasy zdůraznila řasenkou.

Pro konturu rtů byla ideální tmavší tužka a pro jejich plnost růžová rtěnka a gelový lesk. Tvář pak vizážistka Jana dokončila tvářenkou v bronzovém odstínu.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Jany následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Čistící a detoxikační pěna – Purement Nettoyant
Dlouhotrvající krém Hydration 24
Fond de teint – matující make-up
Poudre touche – transparentní pudr
Paupiéres velours – broskvové a zlaté stíny na oční víčka
Mascara envoutant – revitalizační řasenka
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose
Konturovací tužka rose
Gelový lesk

A co na proměnu říkala Jana?

„Proměna se opravdu povedla. Budu mít hezké vzpomínky.“

Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes Express tonik s růžovou vodou
  • 1x týdně používat hluboce čistící masku Demaquillant. Střídat ji s maskou, která obsahuje Revital Mask Eclat – extrakt z ořechu pro rozjasnění.
  • 1 až 2x týdně čistit pleť jemným neabrazivním peelingem Gommage Foundant s krémem na osvěžení pleti a očních partií Lotion Blue Les Sensitives.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant fenfation
  • Prevence proti prvním vráskám Les Authentiques
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Fluide Matifiante
  • Sérum Purifiantpro pro konečné čištění

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Barbora Krčilová, Vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot