Eva dostala proměnu jako dárek od dcery, která v naší soutěži vyhrála hned dvě profesionální změny image najednou. „Nejsem s mým vzhledem moc spokojená. Potřebovala bych poradit novou alternativu účesu a líčení. Aby mě to povzbudilo do dalších let a nadchlo i mé okolí. Žena chce prostě vypadat dobře v každém věku,“ svěřila se Eva.

Před proměnou...

Chvíle pohody si Eva užívá ve svém domku na okraji Prahy, kde se věnuje hlavně vnoučatům a zahrádce, která je jejím dlouholetým hobby. Ráda luští křížovky nebo sudoku a občas vyrazí s rodinou na dlouhou procházku. „Snažím se být stále v dobré kondici. Není to jen o pohybu a poznávání. Znamená to daleko víc. Je to pocit celkového zdraví a pohody po všech stránkách. Člověk musí mít dostatek energie pro práci, zábavu i vitalitu ve stáří.“

„Vzhled je pro mě důležitý – když se cítíte dobře, zvládnete jednodušeji i to ostatní,“ svěřila se Eva, která ráda zkouší všechny možné varianty účesů. Vždy ale zůstává spíše u tmavších přelivů, které jí jdou k pleti. Na kosmetiku chodí výjimečně a líčí se také minimálně. „Nosím brýle, takže bych se musela líčit hodně výrazně. A na to si netroufám,“ dodává.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Eva měla na světle rezavém přelivu značné šedivé odrosty. Proto se kadeřnice Petra s týmem rozhodla použít mahagonovou barvu č. 50 s 6 % peroxidem a čtyři namíchané barvy tmavšího odstínu pak »umístit« do zbytku vlasů.

Pak přišlo na řadu rozsáhlé stříhání. Délka vlasů se postupně zkrátila po celém obvodu hlavy tak, aby vlasy získaly objem a potřebný tvar. Při tvorbě bylo zapotřebí pamatovat na to, aby účes byl co nejvíce praktický a nebylo s ním nutné každý den náročně pracovat.

Konečný styling spočíval v žehlení a zafixování voskem, který účes sjednotil.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

„Paní Eva má zralou pleť, proto bych jí doporučila používat řadu PAYOT design včetně séra a oční péče,“ konstatovala hned zkraje vizážistka Jana. Pak už se pustila do líčení.

Nejdříve nanesla liftingový make-up PAYOT, který pečlivě zafixovala pudrem. „V tomhle věku jsou důležitá vkusná zdravíčka a zvýraznění obočí. Pleť pak bude sjednocena a zakryje i nedostatky, které jsou v souladu s věkem,“ dodala Jana.

Po použití podkladového stínu na pohyblivé víčko přišel na řadu šedý stín tmavšího odstínu.

Rty si Jana dovolila udělat tmavší růžovou barvou a nezapomněla je obtáhnout konturovací tužkou.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Evy následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – liftingový make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – tělové a šedivé stíny na oční víčka
Mascara envoutant – revitalizační řasenka
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose
Kontura na rty

A co na proměnu říkala Eva?

„Takovou proměnu jsem potřebovala už dávno.“

Kosmetika – doporučené přípravky

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Odličování začneme pleťovým mlékem, které naneseme na obličej a pleť lehce masírujeme krouživými pohyby. Poté mléko důkladně setřeme vatovými tamponky, a dále jen dočistíme pleťovou vodou bez alkoholu.
  • Kromě pravidelné návštěvy kosmetického salonu, kde intenzivní péči obstarají za vás, se lze doma spolehnout na Gommage Fondante – druh neabrazivního peelingu. Jemně odstraňuje odumřelé buňky, ale díky jeho lehké struktuře ho můžeme používat každý týden.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Na tyto partie použijeme Damaquillante 2v1 pro velmi jemné odlíčení.
  • Oživující a vyhlazující maska PAYOT, která je prakticky vpravena do polštářku.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Po očištění pleťovou vodou naneseme krém Design na den s vyhlazujícími účinky, pod který ale nejdříve použijeme sérum Design. Společně s krémem vytvoří dokonalou ochranu pokožky na celý den.
  • Opět sérum Design a lehkými poklepy nanášíme oční krém Design Begard. Na závěr pak na obličej a krk použijeme Design Rich Creme, aby pleť v době odpočívání účinně regenerovala.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Petra Gallová, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot