Žije v podnájmu se svým přítelem. Vyznává spíše sportovní styl, i když aktivně žádný sport nedělá. Užívá si prostě strečové pohodlí materiálů, baťůzků a džín. Zrovna tak ale ráda svou drobnou postavu obléká na večer. Když je správná příležitost, na řadu přijdou společenské sukně i kalhoty. Z barevné palety preferuje černou, bílou, šedou, ale také tyrkysovou nebo fuchsiovou. Často nosí šátky a pásky, na tašky je z plejády doplňků „ulítlá“.

Před proměnou...

Proměňujeme...

Nastupuje kadeřník

Vlasy: Andrea Kotrčová www.studiomichelangelo.cz

Aleniny polodlouhé vlasy jsou původně temná blond. Kadeřnice zvolila jako základní barvu odstín „latté“. Alena je jarní typ s modrýma očima i specifickým tvarem obličeje a studený podtón vlasů zajistil žádoucí „ochlazení“ barevného výrazu celé tváře.

Ačkoli Alena věnuje kštici značnou péči, především v podobě kvalitních vlasových přípravků, je stále velmi jemná a snadno se cuchá. Kadeřnice jí poradila speciální kartáč na prodloužené vlasy, který je velmi šetrný. Vzhledem ke kvalitě vlasů zvolila kadeřnice pouze menší zkrácení a prostříhání. Zaměřila se ale na závěrečný styling s cílem dodat vlasům pevnost a objem.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jitka Hlaváčová hlavacova@artspirit.cz

Vizážistka také vycházela z Alenina jarního barevného typu a zvolila chladné líčení. Problematickou, citlivou pleť nejprve sjednotila make-upem a drobné nedokonalosti i oční okolí zakryla korektorem. Tvář rozjasnila korálovou tvářenkou.

Vizážistka doporučila Aleně, aby si více zvýrazňovala obočí. Během proměny použila sytou hnědou tužku. Šedý stín v kombinaci se světlým ve vnějších koutcích zvýraznil modrou barvu očí. Oči vizážistka orámovala šedou tužkou, horní a dolní linku nespojila, čímž opticky zjemnila tvar očí. Na závěr vyplnila rty rtěnkou a korálovým leskem.

Po proměně...

A co na proměnu říkala Alena?

„Tenhle nadčasový vzhled a cenné rady uplatním bez ohledu na módní trendy.“

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení následující kosmetické přípravky:

  • Make-up
  • Korektor
  • Světle hnědou tužku na obočí
  • Šedé a bílé stíny Estée Lauder
  • Šedou tužku na oči Sisley
  • Neslíbatelnou rtěnku Estée Lauder
  • Světle korálovou tvářenku Estée Lauder

Jak se přihlásit na proměnu na KAFE.cz?

Napište na promena(zavináč)kafe.cz a přiložte svoji fotografii, případně důvod, proč se chcete nechat proměnit.