Kromě velikonoční kraslice větší než dospělý člověk, kterou návštěvníci společně nabarví, se budou moci podívat na zkamenělinu prehistorického dinosauřího vejce nebo se do dob dinosaurů, mamutů a trilobitů vydat s dětmi prostřednictvím hry Cesta do pravěku inspirované stejnojmenným Zemanovým filmem. V dubnu se filmoví fandové mohou těšit i na rozšíření expozice muzea s novou trikovou scénou a výstavou pojednávající o filmu od jeho vzniku až po digitální restaurování. Slavnostně ji zahájí paní Ludmila Zemanová.

„K Velikonocům neodmyslitelně patří pomlázky a malované kraslice. Na nádvoří Muzea Karla Zemana ale z vrbových proutků upleteme místo pomlázky dinosauří hnízdo, ve kterém se usídlí obří dinosauří vejce! A nebude to žádný drobeček - na výšku bude měřit 180 cm a v nejširším bodě dosáhne 120 cm! Každý návštěvník bude moci část vejce nabarvit podle svých představ a společně tak vytvoříme jedinečnou dinosauří kraslici. Vejce budou návštěvníci moci porovnat se skutečným prehistorickým vejcem, které nám pro tuto příležitost zapůjčil náš dlouhodobý spolupracovník, paleontolog Štěpán Rak,“ říká Jakub Matějka, ředitel Muzea Karla Zemana. Na památku si budou moci návštěvníci odnést odlitek trilobita, kterého naleznou jako odměnu hry Cesta do pravěku. Děti, kterým by se v pravěku zalíbilo, se do této doby mohou přenést i prostřednictvím tematických letních příměstských táborů - zbývají poslední volná místa.

V těchto dnech také vrcholí práce na rozšíření expozice Muzea Karla Zemana. V nově otevírané části expozice vytváří prostor pro dočasné výstavní projekty a zároveň i pro novou trikovou scénu, díky které zájemci přímo vstoupí do vybraných scén z filmů Karla Zemana. Prvním výstavním projektem, které muzeum v nových prostorách chystá, bude výstava mapující filmovou technologii od natočení filmu až po digitální restaurování. Novou část expozice a výstavu přijede v dubnu slavnostně otevřít z Kanady paní Ludmila Zemanová. Rozšíření prostor Muzea Karla Zemana je realizováno díky finanční podpoře hlavního města Prahy.