Její efekt je v podstatě okamžitý. Kyselina hyaluronová je totiž základním stavebním kamenem kůže a sliznic. 55 % z celkového obsahu kyseliny hyaluronové se v lidském těle nachází v pokožce, kde díky své schopnosti vázat vodu přispívá k cílené hydrataci pleti - pojme až tisícinásobek své hmotnosti vody. Její schopnost vázat vodu v kůži člověka však s rostoucím věkem klesá a snížená hydratace se může projevit i tvorbou vrásek. Proto je vhodné tento elixír mládí své pokožce pravidelně dodávat.

Na trhu je poměrně široká nabídka přípravků s kyselinou hyaluronovou. Některé jsou opravdu velmi drahé, tudíž je nutné umět si správně vybrat. Důležité je sledovat složení kosmetického přípravku nebo krému. Výrobce by měl přímo na výrobku uvádět, jaké množství kyseliny hyaluronové jeho produkt obsahuje. Výroba kyseliny hyaluronové je technologicky náročná, tudíž drahá, a někteří výrobci se s ní samozřejmě snaží šetřit. Takové výrobky mohou kyselinu hyaluronovou obsahovat pouze v nepatrné koncentraci, což výrazně snižuje jejich pozitivní účinky.

V klinické studii s přípravkem na bázi kyseliny hyaluronové bylo prokázáno významné zlepšení parametrů vzhledu kůže. 94 % žen pozorovalo vyhlazení kůže a 82 % žen se pokožka jevila mladší a zdravější.*

Cicatridina není obyčejná kosmetika, jedná se o zdravotnický prostředek s garantovaným obsahem kyseliny hyaluronové. Cicatridina obsahuje 0,2 % čisté kyseliny hyaluronové (tento údaj je uveden i na obalu), kterou si takto aplikujete přímo na pokožku. Cicatridina má vysoce hydratační účinky a jejím používáním pokožka získává objem a pružnost. Není proto divu, že dermatologové a estetická centra nabízejí svým zákaznicím Cicatridinu jako vhodný doplněk péče o pleť. Používají ji jako každodenní krém, zejména pak jako podkladovou ochrannou bázi a jako prostředek v boji proti poškození kůže a jizvám.

Cicatridina má nezastupitelnou roli při hojení povrchových i hlubokých ran. Skvěle působní také na popáleniny nebo opruzeniny. Ne nadarmo název Cicatridina vychází z latinského Cicatrix, což znamená jizva. Kyselina hyaluronová zajišťuje optimální organizaci pojivové tkáně v místě poranění, jednoduše řečeno urychluje proces hojení až o 70 %**. Cicatridina účinně vyplní defekt, podporuje tvorbu kolagenu a podporuje tzv. vlhké hojení. Bojuje tak proti vzniku nevzhledných jizev a zvyšuje regenerační schopnosti naší pokožky.

Cicatridina je k dostání bez lékařského předpisu v lékárnách jako mast nebo sprej.

Více informací naleznete na www.cicatridina.info, kde je také odkaz na e-shop.

Cicatridina, Zdravotnický prostředek CE 0373.

*) Werschler WP, Trookman NS, Rizer RL et al. Enhanced Efficacy of a Facial Hydrating Serum in Subjects with Normal or Self-Perceived Dry Skin. J Clin Aesthet Dermatol. 2011;4(2):51–55.
**) Voinchet V, Vasseur P, Kern J. Efficacy and safety of hyaluronic acid in the management
of acute wounds. Am J Clin Dermatol.2006;7:353-357