Co zatím zjistil a jak si užívá každodenní nálož kilometrů? Přečtěte si jeho deník z cest na www.poslednikousek.cz a níže malou ochutnávku z devátého dne.

Slunce, kopce, běh a výborné jídlo!

Tak jsem prožil dnešní devátý den svého sportovního snu a poslání. Donést ten nejcennější kousek svému blízkému člověku, mému bráchovi. Start byl z Vyššího Brodu a abych hned na začátku neodpočíval, vyběhnul jsem na Kraví horu. Na ní jsem si vychutnal nádherný výhled a krásnou přírodu. Z Kraví hory šup dolů, směr Rožmberk nad Vltavou, pár fotek pro vás, mé podporovatele, a hurá směr Zátoň. Tam mne čekalo jedno velké překvapení ve Sporthotelu Zátoň, a to oběd pro mě a můj tým, včetně pití úplně zdarma! Tomu říkám excelentní pomoc při mém putování po České republice a zjišťování, zda jsme my Češi sdílní. Děkuji celému osazenstvu hotelu, který je nádherný a jídlo tam mají fakt luxusní!

Ze Zátoně jsem nabral směr Český Krumlov a dnešní štaci zakončil ve Spolí. Na tomto úseku jsem se jednou ztratil, protože okolní příroda byla tak krásná, že jsem se nechal unést cestou, sluníčkem a mojí oblíbenou písní od Johna Lennona (Stand by me). Zaběhnul jsem si navíc ale jen 4 km. Celkově to po včerejším maratonu dalo pohodových 30 km v kopcovitém terénu.

Závěr dne byl ve znamení procházky po nádherném městě, které netřeba dlouho představovat – Českém Krumlově. Sezona je v plném proudu, a tak tady slyšíte angličtinu, italštinu, španělštinu a trochu i češtinu. :-)

Aktuálně máme 23:30 hod., je čas jít spát! Vy si můj deník budete číst až ráno nebo v poledne, tak vám ze srdce přeji dobrou chuť k snídani, obědu a užívejte si života, přátelé! Úplně na závěr vám chci strašně, a to opravdu strašně moc poděkovat za vaše smsky přímo na můj mobil (607 684 522), který mám stále u sebe. Dokážou mne vždy maximálně nakopnout. Díky moc, pište dál a běhu zdar!

Váš “český Forrest Gump“ Jirka Gruntorád