Už toho bylo dost!

Cate Blanchett (50) je bezesporu jednou z nejnadanějších hereček současnosti, sedí jí vážné, komediální i lehce satirické role. Ale poslední roky zabředla ve stylu, který až nápadně připomíná její slavnou roli elfské vládkyně Galadriel. Šatům jen málokdy chybí nápad, ale za titul módní ikony by měla předvádět mnohem větší parádu.

Ohraná písnička

Jennifer Aniston (50) měla kdysi dávno pořádnou dávku štěstí. Našla svůj styl a účes, který jí dokonale padne. A proč měnit to, co sedí? Protože móda má být hravá a svěží. Herečka se často objevuje v tlumených barvách a šatech jednoduchého střihu. Když už zatouží experimentovat, vlasy vyčeše do drdolu jako z devadesátek a černé minišaty vymění za metalické flitry.

Tik v oku

Herečka Salma Hayek (53) si je velice dobře vědoma svých půvabů a muži si rádi zlepší den pohledem na její téměř božské tvary. Někdy se ale i tak výstavní výstřih zají a chce to změnu. Díky svému muži, kterým je francouzský podnikatel Francois-Henri Pinault, má přístup ke kolekcím nejvyhlášenějších módních návrhářů. Škoda, že si vybírá stále to samé.

Přeludy

I s týmem předních stylistů se může stát módní přešlap. Gwyneth Paltrow (47) oblékla prapodivný hábit, který působil nesmírně lacině. Zřejmě si toho byla vědoma, a tak se pro jistotu ověsila luxusními šperky. Módní ikona Sienna Miller (38) balancovala na hraně, ale její model, který by se střihem hodil spíš na pláž, jí barevně vůbec nelichotil a na konci slavnostního večera už byl zmačkaný a působil jako luxusní noční košile. Renée Zellweger (50) sice bodovala, ale výběr šatů podcenila. Barva jí vůbec nesedla a střih jen zbytečně upozornil na rachitickou postavu. Škoda. Jako Bridget Jones měla možná pár kil navíc, ale byla sympatičtější.

Sedmilhářky

Na ceremoniálu se sešlo jádro z úspěšného seriálu Sedmilhářky. Ani jedna z dam ale neoslnila. Zoë Kravitz (31) si vybrala hravý model s puntíky a mezi svými kolegyněmi vypadala ze všech nejlépe. Slavná Laura Dern (52) si odnesla jednu z cen, ale mohla by občas překvapit něčím stylovějším a místo přísného výrazu, který jí táhne koutky úst dolů, vykouzlit úsměv. Shailene Woodley (28) byla v seriálu za tichou myš, ale ve skutečnosti si potrpí na vcelku extravagantní kousky. Modré šaty s flitry byly hezké, ale herečka by měla svůj styl hledat dál. Reese Witherspoon (43) je velice drobná, a tak volí světlé barvy nebo vysoké podpatky. Poslední dobou výrazně zhubla a nebýt vrásek, postavou připomíná spíš třináctiletou dívku. Ani šaty z matného saténu to nezachránily. Největšího přešlapu se dopustila jinak téměř dokonalá Nicole Kidman (52). Šaty byly jako z pohádky, ale postava budí obavy o její zdraví. Na dvaapadesátiletou herečku není hezký pohled.

Závěrem by se dalo říct, že mladé herečky našlapují zbytečně pomalu a padesátnice by si místo dvou listů špenátu měly naservírovat půl kila bůčku. A všichni se mohou inspirovat u Helen Mirren (74), která vypadala opět dokonale!

Hvězdy

V zástupu módních halucinací se našlo pár těch, které nezklamaly a na červeném koberci zazářily.

Gillian Anderson (51) vypadala v bílých šatech, které zdobil uzel a hluboký výstřih na zádech, fantasticky. Reese Witherspoon by se mohla inspirovat.

Gugu Mbatha-Raw (36) oblékla žluté šaty s flitry s délkou těsně nad kotníky. Extravagantní, originální a hravé.

Phoebe Waller-Bridge (34) zvolila nápadný kalhotový kostýmek a strhla na sebe veškerou pozornost stejně jako Emma Stone před lety na předávání Oscarů.

Lucy Boynton (25) dorazila se svým zlatou soškou oceněným partnerem Rami Malikem. Stříbrná róba byla extravagantní sama o sobě, ona ji doladila výrazným líčením.

Charlize Theron (44) nedávno překvapila klučičím sestřihem. Její šatník ale neutrpěl a herečka je skutečně sexy. Neonové šaty byly trefou do černého.