Na počátku 17. století byly v kurzu rozšířené rukávy s širokým kožešinovým lemem, do kterého se dlaně v případě nouze schovaly. Oblíbili si je všichni, muži i ženy. Jak se měnila doba a s ní móda, nezbývalo pro rukávníky místo. Na chvíli se objevily až o tři sta let později, kdy měly funkci společenské kabelky, do které se zasunuly ruce až po zápěstí. Zdá se, že největší slávu zažívají právě teď a neměly by vás minout.

Pro vyvolené

Nejoblíbenější jsou kožešinkové varianty, které jsou nejen praktické, ale plní funkci módního doplňku. K vidění jsou chlupaté válce zavěšené na šňůrce nebo řetízku a pohupující se kolem krku. Že je to jen výstřelek pro dámy, co se nesou s cappuccinem po nákupní třídě pro ženy v pohybu a běžné použití jsou nepraktické? Omyl. Rukávníky stačí přidělat na rukojeť dětského kočárku nebo na řidítka u kola a můžete si teploučko užívat bez omezení. A dnes jsou k sehnání téměř všude.

Z pohádky do reality

Vzpomeňte si na dětskou knížku od Františka Nepila Štuclinka a Zachumlánek. Starost o kmotřínka řeší děti se sobě vlastní lehkostí a fantazií. I v zimě si poradí se zazimováním pumpy nebo sestavením dřevošmiku. Nepodceňují chlad a mráz a společníky je jim kromě psa Matlafouska i huňatá šála a právě roztomilý štuclík.

V galerii najdete spoustu inspirace na krásné a hlavně funkční štuclíky.