Diskutujte: Co si letos obléknete na Štědrý den?

Říká se, že Vánoce jsou svátky klidu a míru, ale většinou to bohužel neplatí. Lidé shánějí na poslední chvíli dárky, hospodyňky myjí okna, vysávají, vaří a pečou a Vánoce jim akorát přinášejí stres. Ačkoli vás pravděpodobně ani letos tyto povinnosti neminou, věnujte hodinu času jen sobě a proměňte se z unavené maminky a partnerky v okouzlující královnu Vánoc.

  • Štědrý večer je výjimečný, proto se sluší se na něj obléknout mimořádně. Zapomeňte na tepláky a vytahané triko, ve kterém běžně večeříte, i na džíny a sportovní oblečení, to se ke slavnostní tabuli nehodí.

6 tipů, jak se stát vánoční hvězdou:

  • 1. Zdůrazněte svoji ženskost a oblékněte šaty nebo sukni. Vhodné jsou koktejlky nebo třpytivé šaty v délce ke kolenům v kombinaci s tělovými nebo černými punčochami či punčocháči.
  • 2. Pokud se chystáte povečeřet venku, slaďte s šaty také boty a kabelku. Přestože je venku zima, sáhněte tentokrát po lodičkách na vysokém podpatku nebo po kotníčkových kozačkách v černé barvě.
  • 3. K Vánocům patří také barva červená, kterou máme spojenou s vánoční hvězdou, mašlí na dárcích nebo Santa Clausem. Nebojte se proto ani červených šatů nebo lodiček, které vás promění v ženu vamp. Pokud máte plnější křivky, budou vám slušet šaty v délce ke kolenům, pouzdrová sukně s vyšším pasem nebo černé kalhoty, které můžete doplnit slavnostním topem či halenkou.
  • 4. Nezapomeňte ani na elegantní doplňky, jako jsou brože, psaníčka a náušnice.
  • 5. Čas věnujte také úpravě vlasů a líčení. Povoleny jsou výraznější barvy, které běžně přes den nenosíte. Kouřové oční stíny, třpytky, lesky na rty, výrazné laky na nehty, to vše se na slavnostní večer hodí. Vlasy vyžehlete, nakulmujte, natočte nebo sepněte do drdolu a přestříkejte leskem na vlasy, který dodá účesu oslnivý třpyt.
  • 6. Slavnostní tečku dovršíte parfémem, který aplikujte na krk, zápěstí i za ušní boltce. Teď už jen zbývá počkat na Ježíška.

TIP Kafe.cz: Vytvořte si zajímavý sváteční účes podle následujících videí

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube