Co si zamanula, toho Victoria Beckham dosáhla. I přes své průměrné pěvecké schopnosti zazářila jako pop idol 90. let a ani přírodou darovaný vzhled šedé myšky jí nezabránil v tom, aby se stala módní ikonou.

Posh Spice

Velmi pragmatická a zároveň sebekritická. Taková je Victoria Beckham – žena, ke které vzhlíží zástupy dívek a žen po celém světě. Proč? Dosáhla totiž všeho, po čem toužila, a to pouze svou vlastní pílí a disciplinovaností. Chtěla se stát slavnou zpěvačkou a tak studovala na Jasonově divadelní škole v Británii. Začala zpívat v dívčí skupině Spice Girls, kde svůj nevýrazný hlas kompenzovala zajímavým zevnějškem. Skupina se v roce 1996 proslavila doslova přes noc. Členky Spice Girls se označovaly výhradně přezdívkami, které měly charakterizovat jejich nejvýraznější črtu, a diváci je tak mohli lehce identifikovat.

Chytrá Victoria zvolila přezdívku Posh Spice („nóbl koření“) a odstartovala zároveň i svou kariéru symbolu dokonalého oblékání.

Nejen manželka Davida Beckhama

Schopnost vytěžit z nevýrazného vzhledu maximum, upoutat na sebe pozornost ve správném okamžiku a stát se synonymem nejlépe oblékané celebrity přinesla Victorii očekávané ovoce. Dokázala využít každé příležitosti pro naplnění svých představ. Ve chvíli, kdy byla na vrcholu popularity coby zpěvačka, okouzlila svým stylem jednoho z nejslibnějších fotbalistů planety, Davida Beckhama. V červenci 1999 se za něj provdala a zahájila tak kariéru profesionální manželky a matky. Mateřství pojala jako příležitost ukázat světu svou schopnost dokonalého vzhledu i při třech malých synech. Nejen, že se dokáže proměnit ze dne na den z dlouhovlasé brunety v černém upnutém koženém kabátku na krátkovlasou blondýnu v dlouhé rozevláté květinové sukni, umí také vypadat skvěle před porodem i krátce po něm. Sama o sobě však tvrdí, že za vším stojí tvrdý dril a spousta odříkání.

KAFE.cz zjistilo

„Miluji módu, je to můj způsob sebevyjádření. Každý večer, než jdu spát, přemýšlím, co si vezmu na sebe,“ řekla Victoria Beckham v rozhovoru pro magazín Glamour.

Victoria Beckham: Módní ikona

Victoria Beckham se však nehodlala spokojit se slávou, úspěchem, bohatstvím, sexy manželem a šťastnou rodinou se třemi dětmi. Všimla si totiž, že pozornost veřejnosti, více než její sláva nebo Davidovy fotbalové úspěchy, přitahuje právě jejich vytříbený vkus a cit pro módu. Během posledního desetiletí propůjčili své tváře několika světovým módním značkám. Podnikavá Angličanka opět vzala rozum do hrsti a rozhodla se schopnost okouzlit davy stylem oblékání zúročit. A splnila si další sen – mít vlastní značku a slavit úspěchy na přehlídkách se svými modely. O tom, že se jí to povedlo, svědčí i fakt, že na newyorském Fashion Weeku představila letos již čtvrtou kolekci. Už teď se můžeme těšit na to, co si tato ambiciózní žena vezme do hlavy příště.

Zdroj: Youtube