Téměř bez chyby

U královského dvora se módní přešlapy trestají dvojnásob. Vévodkyně Kate na začátku vztahu s princem Williamem tápala a sázela na osvědčenou klasiku v podobě pouzdrových šatů, károvaného sáčka a semišových kozaček. Dráhu módní ikony rozjela v den svatby. Krajkové šaty dodnes kopírují tisíce žen.

Ikona

V jejím šatníku je několik stálic a střihů, na které nedá dopustit. Projmuté kabátky v pastelových barvách, šaty s délkou do půli lýtek a obyčejná trička s pruhy z konfekce patří mezi její oblíbence. Jen blázen by si ale mohl myslet, že za vším stojí sama vévodkyně. K ruce má profesionální tým odborníků, který jí oblečení vybírá. Nejde jen o barvu nebo padnoucí střih. Členové královské rodiny vzkazují svým oblečením mnohem víc. Mohou vzdát hold významné události nebo odkázat na rodovou historii. Kate se velice často inspiruje šatníkem princezny Diany. Nejvíce na sebe upozornila po porodu prince George a Louise, když se na veřejnosti ukázala v šatech, které byly nápadně podobné těm, které při stejné příležitosti vynesla její tragicky zesnulá tchyně.

Každý outfit je podroben detailní analýze a bývá inspirací pro ženy po celém světě. Je jedno, oblékne-li něco z limitované kolekce od McQueena nebo basic kousek za třicet liber. Po všem se v obchodech jen zapráší. Vliv vévodkyně na módu není jen „problém“ Británie, ale mimo jiné i USA, kde hravě válcuje svou švagrovou Meghan.

Změna je život

V čele týmu, který se staral o šatník Kate, stála ještě nedávno Natasha Archer. Její styl seděl vévodkyni jako ulitý. Ta ale neplánovaně otěhotněla a svou pozornost upíná k dítěti. Dočasně byla proto nahrazena slavnou stylistkou Virginií Chadwyck-Helay. Absolvovala stejnou školu v St. Andrews jako Kate s Williamem, pracovala pro britskou Vogue, byla hlasem módních značek jako Louis Vuitton a Manolo Blahnik. Prozatím se s nelehkým úkolem pere obstojně a do šatníku vévodkyně vnesla svěží vítr, který Angličané hodnotí velice kladně. Kalhoty s vysokým pasem, zakasaný elegantní svetřík, lodičky na robustním podpatku a ikonická kabelka – to je poznávací znamení Ginnie.

Na zajímavé kalhotové kombinace se podívejte do galerie.