Proměna

Vévodkyně Kate sice pochází z rodiny, která se pohybuje ve vyšší společnosti, ale sňatkem s princem Williamem ji i tak čekalo mnoho změn. Z rozverné vysokoškolačky s láskou k roláku, ke kostkovanému sáčku, kozačkám a s účesem bez nápadu se vyloupla v elegantní dámu, která přesně ví, co jí sluší. Stejně jako zaslouží poklonu její šatník plný nadčasových kousků, v případě vévodkyně platí, že vlasy jsou skutečně korunou krásy.

Pod čepicí

Kate a její tým stylistů musí volit jednotlivé outfity s rozmyslem a respektovat charakter akce, na kterou se chystá. Na oficiálních setkáních se objevuje s nápaditým fascinátorem, elegantním kloboučkem nebo stylovou beranicí. Pokrývka hlavy však nevylučuje nutnost upravených vlasů. Zdá se, že Kate nemá svého favorita a účesy poctivě střídá. Je stejně okouzlující v rozpuštěných vlasech, s falešným copem, nízko posazeným drdolem i rošťáckým culíkem.

Kate je nesporným důkazem, že elegance není nudná. Zůstává jí věrná a jen málokdy volí neformální účes jako Meghan, pro kterou je ledabyle sepnutý drdol a prameny poletující kolem tváře poznávacím znamením.

Tudy cesta nevede

Jako členka královské rodiny si nemůže dovolit velké experimenty. Rapidní změna barvy ani sestřih na kluka by u královny dozajista neprošly. Když už vzal její kadeřník nůžky do ruky a střihl do ofiny, nebyla to dobrá volba. Po šmrncovní vévodkyni najednou nebyly ani památky a z jejích gest bylo jasně poznat, že jí nesedí a je spíš na obtíž. Ani věční kritici z řad obyčejných lidí nenacházeli slova chvály a volali po "staré a dobré Kate".

Příliš brzy

Šet let zpátky se vévodkyni a tehdy čerstvé mamince prince George objevilo ve vlasech pár stříbrných vlásků. Rok po třicátých narozeninách to byl šok, a tak byl do služeb Kate povolán nejlepší britský kadeřník Rossano Feretti. Aplikoval výživnou masku z arganového oleje a zvolil o něco tmavší odstín. O šest hodin později jako by vyšla z jeho salonu úplně jiná žena, i když o 18 tisíc korun lehčí.

Úplnou novinku předvedla Kate nedávno, kdy vedla dceru Charlotte poprvé do školy. Její vlasy byly notně zkrácené a hlavně zesvětlené s lehce zrzavým podtónem. Kate doslova prokoukla a rozzářila se. Není tedy divu, že kadeřníci nejen ve Velké Británii jsou nyní zavaleni žádostmi klientek, aby jim s vlasy provedli něco podobného. Pochopitelně, každý by chtěl vypadat jako dokonalá vévodkyně.