V novém

Vévodkyně Kate si jako studentka užila dost zábavy a její módní styl tomu odpovídal. Ve chvíli, kdy se provalil vztah s princem Williamem, musela se na společenské akce hodit do gala. Po svatbě už se ze spárů protokolu jen tak nedostane. I když má po ruce tým stylistů, při výběru oblečení jim radí a sama dává tipy. Musela se vzdát džínových kalhot na boky, výrazných pásků i projmutýchh sáček. K padnoucím šatům a kabátkům všech barev poslední dobou přibyl jeden výrazný doplněk - čelenka.

Oblíbená

Vévodkyně si nepotrpí na okázalost, ale když už má možnost dodat doplňky svému outfitu šmrnc, volí právě zdobné čelenky, které zasadí do bohatého drdolu a barevně sladí s kabátkem. Zkombinovala je se slavnostními šaty na křtinách, s černým kabátem u příležitosti Dne válečných veteránů i s obyčejným trikem během volného odpoledne s dětmi.

U britského dvora se nenosí jen extravagantní klobouky, ale všechny vlasové ozdoby se těší velké oblibě. Neodolaly ani princezny Beatrice a Eugenie, manželka prince Charlese Camilla, princezna Diana nebo sestra vévodkyně Kate Pippa Matthews. Než přeběhla královna Alžběta II. k šátkům a nepřehlédnutelným kloboukům, i ona sama dala jednou za čas čelence šanci.

Ideální čas

Klasické čelenky z drátků s jemným zdobením jsou sice stále v kurzu, ale mnohem větší pozornost se upíná na "podzimní" varianty. Výrazné kousky bývají potažené manšestrem nebo sametem a jsou zdobené kamínky, perlami nebo nákladnými výšivkami. K takovému doplňku není potřeba dalších módních experimentů a skvěle ladí s minimalistickým šatníkem. A jako bonus zkrotí neposedné kadeře.