Jen co odmotáte pár metrů vlněné šály a sundáte si čepici, vlasy se postaví do pozoru. Jsou neposlušné a ukazují všemi směry. Stylingovým přípravkům se v zimě vyhněte obloukem, nejlepším přítelem vám bude maska nebo kondicionér s efektem "anti-frizz".

Odlehčená péče

V zimě musí vlasy bojovat s mlhou, mrazem, chladem, deštěm i sněžením. Přehnanou péčí a přípravky na jejich vzpruhu jim zasadíte ještě větší ránu. Splihnou, ztratí objem i lesk.

Konečky

Většina vlasů se schová pod čepici, dlouhé lokny se ukryjí v šále, ale konečky vždy nějak prokouznou. Potřebují tak zvýšenou péči v podobě ochranného séra nebo oleje, který je vyživí a předejte krepatění, třepení a lámání. Náprava poničených vlasů trvá měsíce a provětrá peněženku. Prevence se vyplatí.

Zaplétáme

Rozpuštěné vlasy nejsou do mrazivého počasí ideální volbou, stejně tak pevně spletené copy a vyčesané drdoly. Léžerně zamotané culíky popuštěné na úroveň ramen a sčesané ke straně jsou pod čapkou nejpohodlnější a jejich průběžná úprava je snadná. Stačí gumičky, pérka a postup přesně podle přiloženého návodu. Culíky popuštěné o pár centimetrů níž vlasům odlehčí a snáz přežijí teplotní rozdíly. Zapletený copánek po straně udrží účes na místě a trochu ho zpevní.

Krátkovlásky

Ani nositelky klučičích sestřihu nemají v zimě s vlasy lehké pořízení. Většina takových účesů vypadá dobře jen po zásahu tvarujících vosků a gelů. A ty nejsou s čepicemi za dobře. Použijete-li přípravku hodně, budete vypadat umaštěně, bude-li ho málo, spletou si vás koalou, protože účes bude bez struktury. Suchý šampon nebo lehký sprej budou věrnými pomocníky.

V galerii najdete několik návodů na velmi efektní účesy z dlouhých vlasů.