Keyla, Bonnie a Sheryl jsou tři kamarádky, které milují extravagantní módu. Každá z nich má trochu jiný styl, ale všechny spojuje láska k ručním pracem. Když si Sheryl poprvé upravila své oblíbené boty tím, že je posázela pyramidkami a různými barevnými kamínky, její kamarádky se nestačily divit a úspěch měly boty i mezi dalšími přáteli.

"Hned druhý den po večírku, kde jsem se bavila s jednou slečnou, mi dotyčná psala, zda bych jí upravila i její boty. Že by na ně chtěla nějaké kamínky a řetízky a jestli prý jsem na ně schopná přimontovat i nějaké kytičky. Všechno mi to donesla a já jsem se pustila do práce. Když mi za práci nabídla peníze, nechápala jsem proč. Mě to baví a byla jsem ráda, že se můžu kreativně vyřádit. Slečna mi vysvětlila, že pokud si nevezmu peníze, znehodnocuji tím sama svou práci a říkám o ní, že za nic nestojí, takže jsme se nakonec dohodly na nějakých padesáti dolarech. To byly moje první boty na zakázku," vzpomíná Sheryl.

Od té doby již uběhlo pět let, styl úprav Sheryl vypilovala k dokonalosti a s přetvářením bot jí začaly pomáhat Bonnie a Keyla. Všechny tři si tím poměrně dobře vydělávají. Jedny boty vyjdou průměrně na 7 000 Kč, ty opravdu velmi propracované kousky, na kterých je nejen hodně hodin práce, ale i hodně materiálu stojí i 18 000 Kč. Prozatím nejdražší boty vychází v přepočtu na 35 000 Kč a jsou upraveny tak, že vypadají jako domy. Jde už ale o opravdu designérské kousky, které se moc nosit nedají.

"Od začátku bazírujeme na tom, že naše boty lze nosit. Mnoho z nich jsou pleaser shoes (boty s platformou a velmi vysokým podpatkem) ale upravujeme i balerýnky, nebo boty na klínu, které je možné nosit kamkoli. Když nás ale osloví někdo s přáním, které nositelné opravdu není, ale líbí se nám nápad, jdeme do toho," vysvětluje Bonnie.

Jejich práce vznikají jak na zakázku, tak jako limitované kolekce o zhruba pěti až sedmi kusech. Většinou nakoupí obyčejné lodičky v různých velikostech a upraví je v téměř identickém stylu. I přesto jsou však každé jednotlivé páry bot něčím zcela unikátní. Třeba je na nich přidána postavička nebo řetízek navíc, nebo mají trochu jinou malbu. Zkrátka ruční práce, jak má být. V poslední době se dívky pustily i do upravování jiných kousků oblečení, třeba čepic a korzetů. Boty jsou ale stále jejich hlavní náplní, která je baví ze všeho nejvíc.

"Kdyby mi před těmi pěti lety někdo řekl, že si díky svému nápadu budu moct vydělat peníze na Facebooku bude mojí práci sledovat skoro čtvrt milionu lidí, asi bych se mu vysmála. Je to splněný sen. Když váš živí něco, co vás baví," usmívá se Sheryl spolu s kamarádkami a dodává, že podnikání jejich přátelství vůbec nenarušilo, spíše naopak. Už na začátku si domluvily jasná pravidla, kterými se řídí. Sheryl boty vyrábí, Kayla řeší veškeré sociální sítě a prodej, Bonnie nakupuje materiál, boty odesílá po celém světě a pokud je to možné, pomáhá Sheryl s dílčími úkoly.