Můžete zvolit pohodlné tenisky i extravagantní a elegantní boty

Samozřejmě nepochybujeme, že doma máte již nyní několik párů jarních bot. Přesto možná chcete s příchodem teplejších měsíců doplnit svůj botník o novou obuv. Pak vás ovšem nejspíš bude zajímat, jaké budou v této oblasti letošní trendy. Máme pro vás tedy několik tipů.

• Tenisky jsou tenisky. Pokud si potrpíte na pohodlnou obuv, lze i letos klasicky vsadit na „kecky". Můžete přitom zvolit tenisky se špičkou, odhalenou patou, ale pofrčí i třpytící se modely. S teniskami proto chybu rozhodně neuděláte, zvláště když se budete cítit komfortně.

• Ve víru extravagance. Nemáte-li příliš ráda „tuctovost", pro letošní jaro je možné vybírat mezi botami s puncem extravagance. Trendy bude kupříkladu obuv, která byla ještě nedávno považována za nevkusnou, tedy např. různé variace na „téma" zdravotní či gumové sandály.

• Houstone, nemáme problém. V poslední době přicházejí do módy boty, které lze bez problémů označit jako „futuristické", anebo „sci-fi". Opět se tedy jedná spíše o oblast extravagance, neboť v mnoha případech jde o skutečně neokoukané tvary.

• Elegantní obuv nikdy nebude mimo. Milovnice elegance se nemusí cítit ochuzeny, neboť výrobci obuvi na ně pochopitelně nezapomněli. Kotníčkové boty, případně klasické lodičky budou totiž v módě neustále, ať už se jedná o 20., nebo 21. století.

• Dámské boty v pánském stylu? Rozhodně ano! Že je stále více „in" unisex móda, asi nemusíme zdůrazňovat. Tento trend částečně zohledňuje i dámská obuv v pánském stylu. Pro jaro 2017 vám tedy můžeme doporučit také oxfordky anebo chelsea boty.

Pořídit si boty na jaro on-line, anebo v kamenném obchodě?

Zatímco v dřívějších dobách byl nákup bot záležitostí především kamenných obchodů, v posledních letech Češi na internetu stále více nakupují oblečení a obuv. Tento trend ovšem pouze kopíruje všeobecnější tendenci, neboť internetové obchody hlásí celkově vyšší a vyšší tržby. Nakupování v e-shopech má totiž celou řadu výhod. Na druhou stranu si je třeba dát na určité věci pozor, abyste následně nemusela řešit problémy, které jsou vesměs spojeny s objednáním obuvi, která má poněkud jinou velikost, než byste potřebovala.

Proč ale vlastně lidé dávají přednost nakupování obuvi na internetu? Důvody jsou nasnadě. Pozitiva představuje zejména komfortní a rychlý nákup, velké množství zboží a především nízké ceny. Ty jsou dány konkurencí mnoha e-shopů, což ve výsledku vytváří tlak na jejich cenovou politiku. Ceny jsou přitom nejen nižší, ale navíc jsou velmi časté i různé slevové akce. A vzhledem k tomu, že existují weby jako Kuponer.cz, je skutečně velmi snadné si jednotlivé slevy dohledat, což dále podporuje tendenci nakupování v internetových obchodech.

Na co si dát naopak při on-line objednávce bot pozor? Předně si pořádně změřte velikost nohy, abyste přesně věděla, jakou obuv nakonec zvolit. Zároveň si je nutné vybrat prodejce, jenž má na svých stránkách uvedeny všechny důležité rozměry a samozřejmě také co nejširší fotogalerii. Přesto se jedná o oblast, kdy je počet vrácených bot vysoký, neboť často nepadnou úplně přesně. Neměla byste nicméně zapomínat na skutečnost, že se i v tomto případě nic hrozného neděje, neboť máte možnost zboží do 14 dnů bez udání důvodu vrátit. Pokud vám tedy boty nepadnou, můžete si snadno objednat jinou velikost. Celý proces je potom sice delší, ale výhody on-line nákupu i tak převažují.

Zdroj: http://kuponer.cz/