Sázka na jistotu

V mezičase mezi letním a podzimním časem si můžeme vyzkoušet, co jsme nakoupili výhodně a také někdy hodně narychlo v letních doprodejích. A také, co bychom si při znalosti trendů další sezony (70. a 80. léta, vojenský styl) mohli osvojit jako svůj zbrusu nový styl. Barevností, střihem nebo i detailem. Znovu poznáte, že šatníkové trvalky nejsou k zahození. Takové pouzdrové šaty nebo bolerka (látková i pletená) jsou prostě k nepřekonání. Všeobecně se vám budou náramně hodit jednobarevné kousky, otestovat můžete nové líbivé odstíny na jedné části oblečení, nebo od hlavy až k patě. Především se jedná o velbloudí a nugátovou, aktuální je barva šedobéžová na hranici mezi šedou a béžovou, pink, modř noční oblohy, zelené army odstíny a čistě šedá.

Kalhoty, nebo sukně?

Nový barevný top s atletickými průramky nebo asymetrickým střihem se nebojte kombinovat s hrubší pleteninou, in je také velké sako se zvýrazněnými rameny (jedno i dvouřadové!). Také v džínové košili, která pasuje díky své univerzálnosti nejen k džínám, je tolik uvolněnosti a nenucenosti, která se nosí. Noste dál své oblíbené úzké cigaretové kalhoty, ale zvykejte si na příchod širokých nohavic. Dominuje úzká i rozšírená silueta sukní a zůstávají dál trendy – délka těsně nad kolena je slušivá a vhodná do kanceláře i pro volný čas a dále se objevuje i zvýšená pasová linie.

Outfit doladí doplňky

Z doplňků si ještě užijte šály a šátky, jak se dá (různých rozměrů i tzv. palestinské), stále se těší obrovské oblibě. Jsou bavlněné i šifonové, na outfitech působí současně a dodají mu poslední, podstatnou tečku. Setkáváme se s potištěnými fantazijními motivy, vracejí nás také k etno kořenům nebo třeba k batice. Dál i pod mraky noste brýle: stačí si jen vybrat, růžové brýle mámení, s výraznými bonbonkovými obroučkami, věčná klasika „pilotky“ či brýle ve tvaru kapky s kovovými obroučkami, které se do módy dostávají opakovaně. Kulaté i hranaté obruby jsou „obrovské“ a široké, velmi zdobené.

Z nabídky obuvi se vám budou hodit i v čase babího léta opletené modely na klínku. K dobrému tónu patří už zase mít v botníku „dřeváky“ či mokasíny, a to nejen na cestování. Mezi kabelkami vítězí obrovské tašky přes rameno, do kterých se díky spoustě praktických kapes vejdou poklady na celý den. Vedle přírodních barev se ke slovu dostávají i modré tóny. Z detailů se nejvíce objevuje ražená kresba kůže, zipy, ozdobné copánky a třásně.

Každý svůj outfit kreativně vrstvěte! Zvykejte si na rozmanité délky oblečení, které se doplňují, dobře kombinují a také vám pomohou vytvarovat vaši siluetu. Zkušenosti s vrstvením navíc uplatníte i v podzimní sezoně, která už klepe na dveře...

Tip KAFE.cz pro muže

U pánských košil se nosí úzké propínací límečky, ale také širší límce s objemnější, pleteninovou kravatou. A džínová košile? Je i v pánských kolekcích zase jednička!