Obecně platí pro křivky pár základních pravidel, která by se měla dodržet zkrátka vždycky. Hlavně ukázat pas. Ať už jste typ postavy hruška, přesýpací hodiny, anebo jablko, pas ukažte. Jestli u vás není příliš patrný, nafingujte ho. Úzké pásky, trička do sukní a kalhot, kalhoty s vysokým pasem, pasové sukně, vypasované košile, bundy, kabáty a hlavně vše ve správné velikosti. Ani o číslo menší a ideálně ani o číslo větší. Oversized věci křivkám prostě nelichotí. A pokud přecejen na oversize lpíte, v galerii je pro vás připraven malý tip, jak obří kusy oděvů nosit.

I když se říká, že černá zeštíhluje, nebojte se barev a beze strachu noste klidně i vzory. Vše je otázkou správné kombinace. Vodorovné proužky sice opticky rozšiřují, když je ale nakombinujete jako top a k němu si vezmete jednobarevnou sukni, nebo džíny, vůbec to nevadí.

Také se nebojte výrazných doplňků, vyvarujte se ale širokým obojkům, ty by sám mohly vizuálně spíše uškodit. Vhodnější jsou tenké řetízky a hlavně dlouhé náušnice, ty opticky prodlužují krk a upozorňují na ladný tvar šíje.

Zlaté pravidlo pro všechny žené, které ovšem málokterá dodržuje, podpatky. Podpatky vás dokáží prodloužit o několik centimetrů a vyšší postava působí štíhleji. Pokud si chcete koupit kozačky, volte alespoň nízký podpatek. Nikdy vám neuškodí. Je jasné, že tenisky jsou pohodlnější, ale pokud chcete vypadat k světu, lepší jsou alespoň oxfordky, nebo kotníkové boty na vyšší podrážce.