Od dětství prý byla „exotem“, často se ocitala ve zvláštních, až temných situacích, ale oblékání? To se opravdu nestalo jejím hobby, tak jako její nástupkyni po boku Toma Cruise, Katie Holmes - půvabná tmavovláska má nastartováno na to, stát se módní ikonou. Nicole Mary Kidman (1967), odmalička vytáhlou, zajímaly spíš balet a také jakákoliv účast v divadle, „šatičky“ stály stranou. Brzy poté, co se začala od šestnácti objevovat v titulcích filmů, pochopila, jakou moc má správně zvolená image. Jak sama přiznává, nechává si před společenskými akcemi poradit.

Hvězda s půvaby modelky

Před lety, když Nicole hrála v seriálu Bangkok Hilton, vypadala zcela jinak než dnes. Měla pihy na tváři, její horní ret vypadal tenčí a korunou její nádherné postavy byly dlouhé kudrnaté vlasy s těmi provádějí filmové týmy pravá kouzla, od romantických vln přes hladký účes nebo mikádo až po princeznovské zaplétané drdoly…když si to ovšem role žádá, musí se třeba dlouhá léta rezavá hříva proměnit v blond účes, zpracovaný žehličkou. S vlasy hvězdy si pohrává Juan Juan, zakladatel kosmetické značky Beverly Hills mezi jeho zákazníky patří například Sandra Bullock, Julia Roberts, Michelle Pfeiffer nebo Brad Pitt. Média také spekulují o tom, zda tajemstvím Nicoliny hladké pleti bez vrásek po její čtyřicítce napomáhají botoxové injekce, nebo zda za zaplněnějším dekoltem stojí operační zákrok. Dlouho Nicole Kidman odmítala jakoukoliv zmímku o botoxu, zkusila prý spoustu věcí na vyhlazení vrásek, „ale kromě sportu a zdravé výživy většina z nich nepomáhala…“ Přiznala jediný botoxový „zásah“ „Nelíbilo se mi, jak pak moje tvář vypadala," okometovala zákrok sama a dodala: „Teď už to neužívám a zase můžu krčit čelo."

Zlaté děvče, nebo vesničanka?

V roce 2007 se na titulu australského Woman Weekly Nicole Kidman objevila ve zlatých dlouhých šatech z dílny australské návrhářky Collette Dinegan, na těchto šatech Nicole nejen ukázala s jakou noblesou je umí nosit, ale také, že jí sluší a činí z ní pravou hollywoodskou star. Nicole Kidman má na kontě Oscara, Zlatý globus a četné nominace, takže ji můžeme za skutečné australské rodinné zlato právem považovat. Před pár lety byla nejbohatší Australankou pod čtyřicet let.

V době, kdy se při natáčení seznámila s Tomem Cruisem (1990) a bylo z toho více než desetileté manželství o Nicole moc nikdo nevěděl. Vylétla vysoko, a to sama přiznává: „Velmi brzy jsem se stala slavnou. Bylo to proto, že jsem byla manželskou někoho.“ Nicole se ale vdala „jen“ proto, že byla zamilovaná…Po přetřásaném rozchodu Cruise – Kidman (2001) se herečka vrhla na práci a dařilo se jí (Hodiny, Austrálie, Rabitt Hole nebo za mnoho další nový thriller Paperboy). Asi nejvíc modelů, které začal svět po filmové premiéře okamžitě kopírovat, se objevilo v Moulin Rouge. Před několika lety se Nicole provdala za australského zpěváka Keitha Urbana. Mají spolu dvě dcery, ona prý kvůli manželovi žije „na vsi“ v Nashvillu, kde nosí jako oblíbený módní doplněk kovbojský klobouk (spolu s bikinami se prý jedná o „specifický look“). V jednom rozhovoru k otázce móda a já řekla: „Já mám ráda klukovský styl na holkách. Nemám vůbec žádný smysl pro to, co je módní, jen vím, co ráda nosím. Já totiž ani nevěřím na něco takového, jako že je něco in a out. Nerada měním plášť podle toho, kam fouká vítr. Ráda se držím svého vlastního stylu…“

Stále v centru dění...

Objevuje se v modelech, které jí stoprocentně sedí: z barev jde často o nesmrtelné duo bílé a černé, pudrové a neutrální odstíny, sluší jí korzetové živůtky a zadní výstřihy umocňují neodolatelnost její siluety. Výborně Nicole jde modrá džínovina nebo bílé strohé pánské košile. V roce 2011 podpořila kontroverzního Galliana, když se vydala na Oscary v jeho modelu, často se objevuje v modelech od Jean Paula Gaultiera. Na nedávnou večeři a manželským párem, princem Williamem a jeho ženou Kate, se vydala v něžně pomněnkových dlouhých vyšívaných šatech… V obezřetně vybíraných reklamních kampaních se objevuje celá plejáda modelů. Při přípravě reklamního spotu na Chanel No. 5 v roce 2008 se stala tváří nejslavnějšího parfému všech dob (podobně jako dříve Marilyn Monroe nebo Catherine Deneuve). V reklamě Nicole hraje – jak jinak než hvězdu, kdy vystupuje po schodech, celá v černém – se svůdným dekoltem vzadu, aby se po chvilce znovu objevila v šortkách a pánském saku s bílou košilí při rychlém flirtu s nádherným mužem.

Co Nicole chce? Lásku!

Hvězda, která dává jen občas větší rozhovory, se otevřela víc jen Jennifer Aniston, se kterou se v posledních letech velmi přátelí. Jejich společný dialog se objevil v časopise Marie Claire. Herečka Aniston otevřeně přiznává, že při prvním setkání jí až zaskočilo, když viděla, jak je „live“ Nicole ještě krásnější. Po společném hula-hop zase Jennifer prohodila, že své přítelkyni závidí dokonale vypracovanou svůdnou postavu. Jak Nicol vyzradila, její manžel Keith ji také často kupuje jako dárek právě spodní prádlo.. Nicole v rozhovoru například prohlásila, že „do třicítky je člověk rozlítaný, takže když se podívám zpátky, mnoho věcí bych dnes dělala a řešila jinak. Jenže tehdy jsem toho vlastně moc neřešila“, dnes má „hlubší kořeny a uvnitř větší klid.“ Krásně vyznívá na závěr rozhovoru, kde na otázku Jennifer: " Co by sis v životě vybrala – mít slávu, nebo lásku?", odpoví Nicole zcela jednoznačně – „Lásku.“

Extra tip Kafe.cz:

Vyzkoušejte někdy výstřih na zádech (různě hluboký). A pozor, nemusí právě jít o velké večerní šaty, ale třeba jen o jemný úplet s tímto střihem. Odhalená záda totiž vypadají stejně sexy jako výstřih vepředu, působí rafinovaně a zvyšují atraktivitu žen i s drobnějším poprsím.