Duhové svatební šaty jsou žhavým trendem především v USA a Velké Británii. Na internetu lze dokonce nalézt spoustu návodů, jak si je budoucí nevěsty mohou konce šatů obarvit samy a tím si vytvořit originální model. Samozřejmě, jen v případě, pokud si troufají.

Barevné svatební šaty také dokoce řeší ještě jeden praktický problém. Mohou se dotýkat země a vy se nemusíte obávat, že se zašpiní. Odpadá tedy nutnost se převlékat do dalších šatů proto, aby svatební šaty nedošly k úhoně.

A jak se vlastně stalo, že tradiční barva svatebních šatů je bílá? Roku 1840, kdy se anglická královna Viktorie provdala za Alberta ze Saxe, měla na sobě zářivě bílé šaty. Jelikož se i ostatní nevěsty chtěly cítit jako královna, započala tímto tradice, která stanovila základní barvu svatebních šatů. V tomto a minulém století se nosily šaty splývavého, korzetového nebo bohatého střihu, s různými délkami sukní, nebo kostýmy, obvykle v bílé nebo krémové barvě. Stále častěji, jak už bylo řečeno, se ale objevují svatební šaty výrazných barev či s etnickými prvky.