Ať už jste fanynkou podpatků, nebo ne, kozaček si můžete pořídit mnoho variant. Mívají jehlové podpatky, které sice nejsou příliš pohodlné, zato jsou velmi sexy, můžete mít ale také podpatek nízký, sloupkový, anebo žádný. I rovné kozačky svůj účel splní a nemusíte se bát, že vám někde na náledí boty podjedou. Fantazii se meze nekladou.

V posledních několika letech se objevují i kozačky letní, ačkoli jejich účel moc nechápeme. Člověk je většinou rád, že po dlouhé zimě kozačky může odložit a ne, aby se v nich pařil ještě v létě, protože ačkoli bývají letní kozačky perforované (děrované) či háčkované, pořád jde o vysokou botu.

Několik zim od roku 2010 se vždy dostávaly do popředí tzv. mušketýrky, kozačky ve výšce nad kolena a ani letos tomu nebude jinak. Světové hvězdy již nyní začínají ze svých botníků vytahovat vysoké kozačky a velmi často si k nim oblékají nezvyklé části outfitů. Asi největším hitem za velkou louží jsou mušketýrky v kombinaci s oversized svetrem pod zadek.

Teplo vám v takovém modelu sice nebude, ale určitě vzbudíte pozornost všech.

A pokud chcete zůstat u klasiky kozačky + džíny, ale nevíte, jak své cigaretové rifle nacpat do kozaček, mrkněte do naší galerie, kde kromě zimní inspirace najdete i podrobný návod, jak toho docílit.