Nechyběly krásné modelky, profesionální vizážisté a stylisté, ani hvězdy přehlídkových mol a showbyznysu. Tváří unikátní akce se stala topmodelka Simona Krainová, které při slavnostním zahájení unikátní akce a rozsvěcení vánoční výzdoby sekundoval porotce talentové soutěže Jaro Slávik, módní návrhář Jakub Polanka a topmodelka Michaela Kociánová, současná tvář TV reklamy na pánský parfém Dior, v níž si pod režisérským vedením Guye Ritchieho zahrála po boku hollywoodské star Juda Lawa.

Trendy maminka na plný úvazek

Krainová v průběhu večera oznámila, že se rozhodla pověsit modeling na hřebík. Aspoň na čas. „Když jsem poprvé uviděla Maxe, nemohla jsem uvěřit, že vidím svého syna. Byl tak sladký, malinký a bezbranný. Zahrnul mě pocit něhy a starosti o něj. Jen nerada jsem ho opouštěla, ale chtěla jsem dostát svým pracovním povinnostem. Je to pro mě první a na nějaký čas také poslední zakázka po porodu,“ svěřila se novopečená maminka. Pozadu prý ale nezůstává ani tatínek Karel Vágner.

Módní pouto

Módní nocí provázela moderátorka Lejla Abbasová, kterou zajímalo, jaký mají její hvězdní kolegové vztah k módě. „Spíš než materiální hodnota věcí je pro mě důležitý můj vztah k nim. Nevím, jaká je nejdražší věc v mém šatníku, ale naprosto přesně vím, která je ta nejcennější. Je to tričko s fotkou mého syna, když se narodil,“ prozradil charismatický producent Jaro Slávik. To pro Jakuba Polanku, jehož novou kolekci Ready to wear SS2011 s podtitulem Minimal Tailoring, Maximal Purism, Freedom-in-forms představily modelky agentury Elite v čele s letošní vítězkou Terezou Klimešovou, je naopak móda celý jeho život.

V současnosti nejúspěšnější český návrhář, žijící od roku 2004 střídavě v Praze a Paříži, do ní promítl hrdinku svých módních dobrodružství v absolutně nové metamorfóze. V kolekci jaro - léto 2011 se Polankova žena stává křehkou Semiramis oplývající skrytou silou. Mladá královna se vydává bojovat s nástrahami města půvabem a důvtipem. O hudební program se, za doprovodu DJe, postarala zpěvačka Charlie One a zpěvák a tanečník Ben Cristovao.