Dynamické inspirace

Velké návrhářské značky vsadily na líbivou kombinaci zlaté a černou – znají ji už dámy, které zažily módu 80. let minulého století. Nejčastěji jsou k vidění zlaté nebo černé šaty (tunika) spolu s úzkými koženými černými kalhotami. Super vypadá také brokát, potištěný vzorem, který napodobuje barokní listoví nebo květy z dobových tapisérií. Skutečně aktuální je kultivovaný, jemně luxusní image… Pro koho z vás není baroko to pravé ořechové, zamiluje se možná do ženských jednoduchých střihů, kde dominují úzké sukně do pasu a košile, nejčastěji černobílé, modré nebo v tlumených šedých a béžových odstínech. In zůstává také divadelní barevnost červená, černá a bílá, ozářená zlatým luxusem. Novinkou jsou kašmíry v neonových odstínech. Variant možného dámského oblečení je k dispozici více, třeba vesty nebo kalhoty s vyznačenými puky. A materiály? V široké škále od jemných pletenin, denimu až po šifon….

Trendové hity pro lvice salonů

  • Novou barevnou kombinací je rtěnkově červená spolu s béžovou, vyzkoušejte ji!
  • Do společenských sálů se vrací dlouhé, rozevláté sukně s vosím pasem, z „diorských“ 50. let (nosí se k nim korzetové upnuté topy, stejně jako volné dlouhé topy přes jedno rameno). Pouzdrové šaty, a nejen ty, jsou zajímavé především materiálem, který je sochařsky tvaruje.
  • Hodně se líbí ostré členění modelů, hrany a hroty až „explodují“ – a to nejen na ramenou. I když vaše pagodově „vystavěná“ ramena jsou nepřehlédnutelná. A saka – zapnuté jen na jeden knoflík stojí často na samé, záměrně nejasné hranici mezi pánskou a dámskou módou. A kdo si nestačil oblíbit korzetovou „nahotu“ ramen, najde jistě zalíbení v amazonském střihu, kde je horní díl zakončený asymetricky, pouze na jedno rameno.
  • Pánský styl, dotažený i v účesu a doplňcích – je třešničkou na dortu – pozor ale, musí se umět i dokonale nosit. Pokud o dokonale sladěné eleganci nejste přesvědčeni, zůstaňte raději u lurexové (brokátové) kravaty, která zaručeně oživí každé jen trochu fádní oblečení…
  • A doplňky? Pásek, posetý kamínky nebo nýty, bývá spadlý až na boky. Celkový outfit podtrhnou punčochy – krajkové i s grafickými vzory. Stále se nosí atlasové rukavice až k ramenům. Kožešiny jsou „povolené“ v jakékoliv míře. Malé kabelky, látkové i kožené.
  • Do společnosti se sluší vykráčet pěkně „na vysoké noze“ společenských střevíčků…