Diskutujte: Jaký je váš nejoblíbenější second-hand? Doporučte ostatním, kam se vydat.

Second-handy milujeme, shodly jsme se s Katkou v redakci a usmyslely si, že nafotíme aktuální podzimní módu v kouscích, které „vyhrabeme“. Nebyl to, jak se ukázalo v second-handu majitelky Ivety Hruškové v Brandýse nad Labem, žádný problém.

Jak jsem se v modelu cítila:

Jana: „Pruhovaný úplet mě okouzlil. Dobře vím, že jsou úplety hitem letošní sezony podzim-zima, a tenhle mi maximálně vyhovoval i barevně. Trošku mě ale škrtil v rukávech, tak jsem se ho s velkou lítostí vzdala. S chlupatou vestičkou to také byla láska na první pohled. Najít vyhovující džíny byl sice trochu zapeklitý problém – přece jen měřím 181 centimetrů a nejsem úplně štíhlá. Navíc lektoruji spinning a mám svalnatá lýtka, na která také leckterý model nedostanu. Ale nakonec se ty správné džíny našly. Jen se mi tím potvrdilo, že k nákupu v second-handu je potřeba především trpělivosti. Celkově si o out-fitu myslím, že mi přesně tenhle styl sedí.“

Katka: „Černé šaty posázené penízky mi padly do oka hned. Byly nesmírně příjemné na těle a mít hezky krytá záda při podzimním chladu – to je nemalý bonus. Tygrovaný kabátek považuji za velmi trendy kousek, s jehož pomocí oslníte na párty, můžete ho vzít do divadla, ale v pohodě se hodí i do práce. Obojí mi sedlo jako ulité i když se přiznám, že velikosti v sekáči moc neřeším – třeba s vestičkou můžete mít na sobě topík i o pár čísel větší a nic se neděje. Tečkou tohoto out-fitu bylo kožené psaníčko za stovku, které by měla mít v povinné výbavě každá žena. Já už ho mám!“ :-)

Pokud se second-handům zatím vyhýbáte, přečtěte si čtyři dobré důvody, proč do některého zavítat:

1. Budete si cenit úlovku

Odnést si něco slušivého z běžného obchodu není zas až takový problém. Ale vystopovat ten správný kousek, který vám chyběl v šatníku nebo zažene podzimní splíny, v second-handu, to je teprve adrenalin z lovu.

2. Zaplatíte zlomek i za luxus

Katka dodnes vzpomíná na to, jak se jí podařilo najít pro manžela svetr Ralph Lauren za deset korun. Jana si ze second-handu, kde se fotilo, odnesla domů kabelku Guess za 200,-. V second-handu seženete kousky světových značek za pakatel. Na partnerovu kyselou otázku: „Kolik to stálo?“ pak s klidem můžete odpovědět reálnou sumu.

3. Budete neopakovatelná

Jen málokterá žena si může dovolit originální kousky z limitovaných kolekcí. Co si budeme povídat, většina z nás se spoléhá na konfekci. Pak není problém potkat v autobusu stejný svetřík nebo v obchodě stejný kabát na jiné ženě. A takové setkání se nelíbí hollywoodským hvězdám na večírku, ani obyčejné smrtelnici v mělnickém kině. U módy ze second-handu máte jistotu, že najdete kousky, které nemá polovina města (s největší pravděpodobností nikdo).

4. Oživíte šatník

Stačí tričko se zajímavou aplikací nebo sáčko (také se letos budou nosit) a najednou jste znovu za hvězdu. Každá kamarádka se vás bude ptát, kde jste pořídila tak originální kousek, a je jen na vás, jestli prozradíte zdroj.

V dalším díle najdete: Rady, jak poznat kvalitní second-hand + další dva trendy modely pro vaši inspiraci.

(již příští čtvrtek)

Za skvělou spolupráci děkujeme: Second-handu LAND paní majitelky Ivety Hruškové, U Hřbitova 17, Brandýs nad Labem

Za zapůjčení bot děkujeme obuvi Baťa