Přinášíme vám pár tipů na to, co by ve vašem šatníku nemělo chybět!

1. Výlet na safari

Do boje o zákazníky vstoupily všechny módní značky a masírují zákazníky na jedné straně elegancí, na druhé sportovními a divokými kousky. Geometrické tvary rukávů, sukní, ale i plášťů jsou tento podzim velmi aktuální. Ze škály barev dostala prostor hlavně béžová a khaki, z materiálu pak tvíd. Značka Puma se například v nové kolekci nechala inspirovat Afrikou a servíruje zákazníkům zajímavé sportovní oblečení. To nepostrádá barevné kombinace hnědé, okrové, pískové, oranžové, zelené. Hlavními motivy jsou džungle, poušť nebo buš. A co sportovní móda? V té nechybějí péřové vesty a mikiny s kapucí.

2. Copánky, tuniky, šaty

Stále se nosí pletené svetry s copánky, tuniky a šaty, které ještě víc vyniknou, pokud je přepásáte zajímavým širokým páskem. Ženy se štíhlými lýtky si k nim mohou dovolit barevné bavlněné punčocháče nebo legíny. Zcela nevymizely svetry a kabátky se tříčtvrtečními rukávy, které se dají za chladnějších měsíců doplnit dlouhými rukavicemi. Z módy nevyšlo ani vrstvení, a tak můžete přes sebe kombinovat trička, nátělníky či košile.

3. Barevné boty a etno styl

Barevný mix zasáhl i obuvnický průmysl. Fialkové, vínové či oranžové kozačky působí poněkud divoce, ale rozhodně s nimi ostudu netrhnete. Obchody jsou jich plné a nechybí doplňky jako fialové kabely nebo pásky. Mezi kolekcemi vystupuje i etno styl s nápadnými třásněmi. Objevují se nadčasové modely, které nepostrádají zajímavé vázání a přezky. Nosí se kotníčkové boty na vyšších špalíkových podpatcích, ke koupi jsou samozřejmě i pohodlnější kousky s klínkem nebo úplně bez nich.

4. Motorkářský styl

Milovnice motorkářského stylu si také přijdou na své, někteří návrháři se dokonce zaměřili čistě na tuto módu, kterou charakterizují kovové aplikace, třásně a řetízky. Šokovat budou jistě i extravagantní kozačky nad kolena, kterým dali návrháři více prostoru než v předešlých letech. Jsou sexy a vévodí jim hlavně lesklá a jemná kůže. Co se týče jejich barevného provedení – v čele se drží jednoznačně černá. Pokud k nim vezmete teplé kraťasy nebo minisukni, vytvoříte dokonalý outfit.