Plavky Laia jsou české, kvalitní a beze sporu překrásné. Dobrou zprávou je, že právě o tyhle luxusní modely můžete od dnešního dne až do konce června soutěžit. Tři z vás získají poukaz na jejich nákup v hodnotě 1x 1 000 Kč (1. cena) a 2x 500 Kč (2. a 3. cena).

Soutěžte o plavky Laia zde

Zuzko, jak tě napadlo založit firmu, která se specializuje právě na plavky?

Téměř 6 let jsem žila ve Španělsku, kde jsem hodně času trávila na pláži. Vždy jsem však měla problém s tím, najít opravdu hezké plavky. A pokud se mi to podařilo, většinou se velmi rychle zničily. Nápad na vytvoření vlastní značky vznikl ve chvíli, kdy jsem se chtěla vrátit do Čech. Měla jsem za sebou už pracovní zkušenost z nákupního oddělení ve dvou španělských módních značkách a vystudované MBA v řízení módních firem. Velmi intuitivně tehdy vznikl nápad na značku volnočasové módy, cítila jsem, že je pro ni na trhu místo. V Praze jsem se poté několik let věnovala rozvoji módních projektů v rámci e-commerce. Naplno jsem se na to tedy vrhla až v prosinci minulého roku, kdy jsem začala střádat plány a promýšlet první kolekci. E-shop jsem potom spustila v polovině dubna.

Na jakou cílovou skupinu klientek se nyní zejména zaměřuješ?

Mé klientky se orientují v módě, ocení kvalitu a záleží jim na tom, aby jim to slušelo. Nehledají ty nejlevnější kousky, chtějí vypadat a cítit se dobře a hledají značku, která jim toto nabídne, a přesto není cenově nedostupná.

Jakou přidanou hodnotu můžeš svým zákaznicím nabídnout?

Chci, aby se cítily dobře a věděly, že jim to sluší. Aby v sobě probudily bohyni. Tak je celá značka koncipovaná i navržená. A díky mé bohaté zkušenosti v módním nákupu dokážu odhadnout správnou strukturu kolekce.
Přidaná hodnota je především design, který zvýrazní ženskou krásu, kvalitní materiály a zpracování. Látky jsou dovezeny z Itálie a ze Španělska, všechny ostatní komponenty jsou vyrobeny na míru a samotná výroba probíhá v Čechách. Plavky velmi dobře sedí, nestane se vám, že by se kalhotky zařezávaly nebo se materiál vytahal po namočení.

Tvá kolekce je velmi variabilní a jednotlivé díly se dají navzájem kombinovat. Jsou klientky při výběru kreativní, nebo se drží spíš při zemi?

Setkávám se s nejrůznějšími kombinacemi a to je dobře. Je tak velmi nepravděpodobné, že stejné plavky bude mít x dalších žen. Výhoda je, že si můžete koupit jeden vršek a dva spodní díly a máte hned co střídat.

Naše čtenářky by jistě zajímalo, co letos ve světě plavek frčí, jaké střihy, barvy a vzory jsou IN?

Volánky, průstřihy, asymetrické vzory, řasení. Objevuje se i vázání kolem pasu a zvýšený pas kalhotek. Určitě výrazné až neonové barvy a navzdory trendu barevnosti se stále drží v popředí černá a bílá. Další nový trend je jiná barva nebo vzor horního a dolního dílu.

V jakých cenových relacích se pohybují modely Laia?

Ceny za celé plavky začínají na 1 099,- Kč a končí na 2 298,- Kč. Samotné kalhotky začínají na 499,- Kč.

Proč by měla klientka sáhnout po dražším modelu místo toho, aby si například za stejnou sumu koupila troje „obyčejné“ plavky?

To už záleží na preferenci. Pokud žena chce pouze kus látky na jednu dovolenou, může si koupit levné plavky v řetězcích. Musí ale počítat s odpovídající kvalitou, nemluvě o tom, že většinou dobře nesedí. Rozdíl se pozná už na dotek.
I plavky zahraničních značek v cenové relaci jako Laia jsou vyrobeny kompletně v Asii. Tomu odpovídá zpracování i kvalita.
Laia nabízí především kvalitu a vkus.

Častou chybou žen je, že o své plavky nesprávně pečují a pak se diví, že jim vydrží sotva jednu sezonu. Co bys jim právě k péči o plavky poradila?

Nepříznivý vliv na materiál a barvu má slaná, chlorovaná voda a slunce. Je proto důležité plavky po každém dni stráveném u vody vyprat v ruce ve vlažné vodě.

Přemýšlíš do budoucna o rozšíření sortimentu značky Laia?

Určitě, na tom už se pracuje. Jako další přijde na řadu linie dámských pyžamek a košilek „Laia Is Dreaming“ plná měkoučkých materiálů, saténů a krajek.