Druhý týden kurzu nebyl o nic méně náročný. Naopak se nároky na studenty postupně zvyšují. Je to logické, čím více toho účastník kurzu ovládá, tím více toho také musí zvládnout. Práce vizážisty, jinak také make-up artisty, není snadné povolání, což nám dopodrobna vysvětlila ředitelka Institutu Markéta Davidovich ve dni, který byl celý věnován marketingu. Ale vezměme si to postupně.

V pondělí, úterý a ve středu přišly na řadu vlasy. Možná se podivíte, jak souvisí vlasy s líčením obličeje, pravdou je, že velmi úzce. Dokonce tak, že bývá po vizážistech požadováno, aby uměli upravit vlasy. V kurzu vás připraví i na tuto variantu. Konkrétně Markéta Šlapáková, kadeřnice s mnohaletou praxí nejen v tuzemsku, ale také v zahraničí. Markéta měla za úkol nás seznámit během třech dnů, které náležely hair designu, se základními úpravami dlouhých vlasů. Výsledkem bylo, že jsme vcelku obstojně zvládali upravit vlasy do velmi efektních účesů vhodných na ples, ale dokonce i na svatbu.

Po třech dnech, kdy jsme nesáhli na líčidla, přišly na řadu rovnou nevěsty, a sice jejich kompletní úprava - make-up včetně účesu. Lekce se chopila Simona Bártová, která se právě na svatby specializuje už více než třináct let a pod rukama jí prošly stovky budoucích paní. Líčení nevěst je specifické v tom, že je potřeba, aby makeup vydržel celý den, v jakémkoliv počasí a ani slzičky štěstí jej nesmí poznamenat.

V pátek jsme se, jak jsem již naznačila, vrhli s Markétou Davidovich na marketing. Mnohým tento den otevřel oči. Práce vizážisty opravdu není jen o tom vybrat správný odstín make-upu... Za úspěchem stojí doslova léta dřiny, zdravá dravost, zodpovědné plánování, samozřejmě i talent, ale také únava, stresující situace, nepříjemnosti... To vše a taky ta pověstná kapička štěstí vede k vytouženému cíli - možnosti se věnovat krásnému povolání!

Čtěte také: Jak se stát vizážistkou aneb Cesta za snem - 1. díl