Podzimní kolekce pro pány vyznívají sice klasicky, ale působí a víkendová pohoda je nenahraditelná. Hlavní zůstává, že aktuální pohodlí vypadá velmi přitažlivě. Nebude pro vás vůbec těžké propojit stávající oblečení a kousky, které jsou pro nadcházející měsíce dominantní – a přitom pomalu dosáhnout u vašeho partnera kýžené proměny.

Zlatý retrostyl

Při celkovém vzhledu, určeném novou elegancí, vám zase jednou pomohou „zlatá šedesátá“, kultovní pojem, ke kterému se návrháři stále vracejí. Gejzír staronových nápadů jako by evokoval, přivolával zpět čas bezstarostnosti, svobody a sexuálních revolucí s příměsí trochy bláznovství… Ostatně, tenhle koktejl, namíchaný před společnými volnými dny, není vůbec k zahození.

Nastal podzimní čas, kdy houpačka stupňů na teploměru stoupá rychle nahoru i dolů, a tak zaručeně uspějete snovým pleteným kouskem s „véčkem“ a légou na knoflíky (který při dobře zvolené barevnosti může nahradit klidně sako), tenkým rolákem nebo svetrem s véčkovým výstřihem či stojacím límečkem na zip. Ten se nosí na shirt, ale také na košili, přesně podle „aktivity“, na kterou se zrovna chystáte.

Kostka projde na každý pád

Hitem mezi vzory jsou kosočtverce a také kostky různé velikosti – od jednoduché „zlatokopecké“ elegance po tradiční britské pepito nebo tartan. Do další sezony s námi vstupuje v roli favorita gréžová barva (na pomezí mezi šedou a hnědou) a celá škála koňakových a velbloudích odstínů. Mužům z módní planety se bude zaručeně líbit i evergreen módních sezon, červeno-modro-bílá trikolóra, která jako by v pruzích nebo hvězdách evokovala odcházející letní měsíce. Další příjemnou kombinací barev zůstává fialová se šedou, neobvykle elegantní a dravá zároveň.

Zrušte problém s barvami!

Zdá se vám, že mandarinková, fialová, říznutá malinovou je snad příliš silné kafe? Vsaďte zpočátku chytře na technologické vychytávky a třeba na společné běhání kupte příteli zářivě červený top s příjemným odvětráváním nebo bundu s prodyšnou síťovinou v azurově modré barvě. Bude ji hned milovat, protože jen tak neprofoukne, ani se v ní nezpotí – a na barvu si jistě rychle zvykne. To, co nabízíte příteli, nebude tak těžké „skousnout“, když mu nejdříve vyberte „jen“ trochu jiné střihy a hodně odlišné barvy horních dílů anebo také doplňky. Na první postupný cíl tahle porce úkolů postačí. .„Zlatíčko, na dně tašky najdeš ode mě dárek," touhle formulkou zaručeně přitáhnete jeho pozornost.

Doplňky a co je víc?

Na procházkové výlety partnerovi trvejte na výběru mokasín s ozdobnými šňůrkami na zavazování nebo na lehkých kotníčkových modelech bez podšití s kulatou špicí z barvených usní (vedou námořnicky modré, béžová a hnědé odstíny). U tašek vsaďte na dobré barvy, zajimavé detaily a členění s milióny kapsiček. Nabízí se i taška z kanvasu, s držadlem přes rameno, která spolehlivě nahradí kožený aktovkový typ. Nic nezkazí klobouček s malou krempou, bekovka nebo lehká čepice. Celek doplní velká lehká šála na ovinutí nebo trochu extravagantnější šátek „arafat“.

První velký postupný cíl máte za sebou, vydechněte a za odměnu se rozhlédněte mezi novými typy kostěných obrouček brýlí, třeba žíhanými a s kulatou obrubou… Pro něj? Ne, těmi se odměňte vy, pro „božského“ budeme nakupovat zase až příště.

Tip Kafe.cz:

Kalhoty se nosí užší, nejčastěji se šířkou nohavic 38 až 40 centimetrů, případné připomínky partnera zažeňte argumentem, že bude vypadat sexy.