Věk je jen číslo!

Šatník se s věkem mění. Délka sukní se nápadně prodlužuje, tílka nahrazují halenky s tříčtvrtečním rukávem, mizí potisky a nahrazují ho tuniky z přírodních vláken a vybraných materiálů. Sázíte na jistotu, pohodlné klínky místo jehel, šperky a roky prověřenou barvu rtěnky. Nic z toho ale není důvodem, aby se do šatní skříně vkradla nuda a stereotyp. I ženy vysoko nad padesát let mohou být šik. Živoucím důkazem je nestárnoucí Helen Mirren. Už předem se fotografové a módní znalci třesou vzrušením, čím překvapí a co za skvost vynese.

Hra podle pravidel:

  • Klasika - bílé košile, svetry s véčkovým výstřihem, plátěné kalhoty, kožené polobotky a vlněný kabát
  • Nový střih - pevné tvary, které tělo věkem ztrácí, vám přičarují zavinovací šaty. Neprávem opomíjené
  • Midi - kdo pustil do světa, že délka do půlky lýtek je jen pro vysoké a štíhlé gazely? Se správnými doplňky a vyváženou siluetou nikoliv!
  • Střídmost - zvolte tři až čtyři dobře kombinovatelné barvy a ty čas od času rozbijte výrazným kouskem - šedivá, béžová, černá, bílá!
  • Nenucená elegance - sportovní styl, fleecové mikiny a kalhoty pod kolena si nechte na zahradu, vám se hodí kardigan a chino kalhoty nad kotníky
  • Nesmrtelné - džíny nás neopustí nikdy - bokové, roztrhané, těsné, retro, s laclem. Pro vás jsou ideální rovné a s vyšším pasem.
  • Na obě ramena - kabelku a ohnutá a bolavá záda přenechte mladším a sáhněte po batohu z kvalitní kůže

Tess Daly

Čerstvá padesátnice o sobě dala poprvé vědět před více než třiceti lety. Čekala na svou sestru před rychlým občerstvením, když její nenucený šarm zaujal "lovce talentů a hezkých tváří" a ona dostala možnost procestovat svět - Tokio, New York, Paříž. Tess ale chtěla od života mnohem víc. Objevila se v nespočtu filmů, moderovala, vydala knihu a v roce 2013 se stala tváří kosmetického gigantu L´Oreal Paris.

V červeném a skvěle padnoucím kompletu vypadala fantasticky. Červený koberec její kráse jen směšně sekundoval.

Jane Krakowski

Barevnou lekci uštědřila svým kolegyním i slavná divadelní herečka Jane Krakowski. Studovala na stejné škole jako Christina Ricci nebo Uma Thurman, zahrála si v rockovém muzikálu, filmu Vzala jsem si mrtvého muže nebo Zlatíčko, posbírala několik cen Tony a Emmy a propadla kouzlu klavíristy Jimma Brickmana.

Odstíny zelené nejsou na honosných akcí příliš často k vidění, a i když Polka nešetřila, ustála módní experiment s grácií. Netřeba odhalovat kůži, abyste zaujala.

Více inspirace v naší galerii!