Velkou ikonou Adidasu se stala Stella McCartney, dcera slavného hudebníka, dnes už slavná oděvní návrhářka. Z původní zkoušky reklamní kampaně tohoto druhu se vyklubala několika sezónní spolupráce, která přinesla nad očekávání ovoce v podobě prodaných kusů. Stella zvolila hravé a komfortní materiály, její oděvy jsou nadčasové, pohodlné a přinesla do sportovní módy, ženštější prvky – zdobení, řasení, možné kombinace

Řetězec H&M střídá exkluzivní návrháře velice rychle. Na letošní sezonu se spojil s britským návrhářem Matthewem Williamsem. Jeho kolekce se prodává od 23.dubna. Všechny modely hýří plnými zářivými barvami, na dámských šatech je spousta květinových a motýlích vzorů. Pro muže připravil trička se zajímavým tiskem.

PUMA navázala počínaje květnem spolupráci s designovým studiem 3DH. Ve značkovém showroomu 3DH na Rohanském nábřeží v Praze-Karlíně bude k prodeji kolekce luxusních doplňků Urban Mobility. Limitovaná edice zahrnuje stylově a designově neotřelé tašky, kabely a pásky. Znaky kolekce jsou dřevěné prvky, které nejenže dodávají produktům vytříbený vzhled, ale mají i praktický účel - projít bezpečnostními rámy na letišti bez problému.

Modelka Kate Moss navrhuje pro britský obchodní dům Topshop také již několik sezón. Oblíbeným kouskem jsou pro Kate šatičky a proto je tímto kouskem oblečení naplněná i její kolekce. Materiály najdete lehké i večerní. A jelikož je znalá trendů, navrhla top s třásněmi.

Tvářemi španělského Manga jsou již více než dva roky sestry Cruzovi - Penélope a Monica. Podle mého oděvy nenavrhují přímo ony, ale i tak se o nich mluví jako o návrhářkách této značky. Jejich kolekce jsou velmi elegantní, ženské.

Nike na to šel od lesa a návrhářem se podle něj může stát každý. Nabízí proto službu Staň se návrhářem – vyberete si tvar botky a pak už mícháte barvy podle své fantazie a vkusu.

PS: Osobně mám Stellinu větrovku a musím říct… něco na ní je :-)