Natalia Michajlovna Vodianova okouzlila svět módy nejen modrýma očima. V městě Nižnij Novgorod (kde se narodila v roce 1982 a vyrostla do senzačních měr 83 – 62 - 86), žila s matkou a postiženou sestrou. Už jako malá poznala, co znamená tvrdě pracovat, prodávala ve stánku s ovocem a zeleninou. V patnácti odešla od matky a pronajala si byt s přítelem – jejich byznysem se stala opět zelenina a ovoce. Obchodnické geny Natalii skutečně nechybí, brzy finančně zabezpečila i svou rodinu.

Pohádka s dobrým koncem

Její krása neušla bedlivému oku vyhledávači Scoutovi, podmínkou odjezdu do Paříže bylo ovládnout za čtvrt roku angličtinu. A Natalia to dokázala. V sedmnácti nejdřív pracovala pro teenagerský časopis, za týden brala necelých sto dolarů… Do dvou let se její modelingová kariéra rozběhla naplno.

  • Jednou se objevila na osudové večeři, pořádané v Centru Pompidou, během ní se seznámila s lordem Justinem Portmanem (z vlivné anglické rodiny) a z náhodného setkání byla velká láska.

Po narození Lucase slavili Natalia s Justinem (2001) v petrohradském kostele svatbu, která trvala celé tři dny. V roce 2006 se manželům narodilo druhé dítě, dcera Neva, dnes už mají děti tři. Svou vitalitu modelka dokázala, když se již dva týdny po porodu objevila na přehlídce. Žádný div, že jejím mottem je těžká práce, nemohla by prý jen sedět s rukama v klíně.

  • Za to, jaká je, získala přezdívku Supernova. Podle Natalie to není špatné, i když prý netuší, proč ji získala právě ona.

Natalia Vodianova: Až na špici…

Natalia zažila za deset let v modelingu, krasavicemi přeplném kolbišti, mnoho vítězství a úspěchů. V roce 2003 ozdobila její stále dívčí tvář časopis Marie Claire, před rokem se módní story z ruky geniální fotografky, Annie Leibowitz, dostala do amerického vydání Vogue. Andělská tvář je jako stvořená pro L´oréal, Natalia se brzy stala také tváří parfémů značky Gucci, předváděla pro Calvina Kleina.

  • Všimli si jí také další módní tvůrci – ze značek Christian Dior, Nina Ricci, Ermenegildo Zegna, Giambatista Valli, Stella McCartney nebo Louis Vuitton.

Ruská topmodelka se počátkem roku 2009 stala tváří luxusního dámského prádla Etam. V roce 2010 patřilo Nataliino srdce firmě Hugo Boss, pro sezonu jaro - léto 2011 řekla své „ano“ Tomu Fordovi. Svět s oblibou řeší platy hokejistů či modelek. Nedávno na veřejnost pronikla zpráva, že Natalia Vodianova si za přehlídku Roberta Cavalliho odnesla částku mezi 50 a 70 tisíc eur. Spolu s brazilskou modelkou Alessandra Ambrosio obsadila ruská Supernova v roce 2010 podle hodnocení časopisu Forbes shodně 6. a 7. místo za výdělek 5,5 milionů dolarů.

Lásky jedné plavovlásky

Jaké má Natalia triky na krásu a zdraví? Tvář kosmetiky L'Oreal je věrná jejím produktům.

  • Při líčení používá jen trochu make-upu a krémové tvářenky, ráda má nenalíčené oči, o to větší pozornost věnuje obočí a rtům.

„Domnívám se, že v kráse znamená méně více,“ říká a pokračuje: „Kupuji si pleťové i tělové masky,“ prozrazuje, má v oblibě pravidelný peeling těla a pokožku pohladí zpevňujícím mlékem. Nikdy nevychází z domu bez své vůně, je jí exotický parfém Euphoria od Calvina Kleina, láska na první pohled.

A koho Natalia Vodianova obdivuje? Modelčinými vzory jsou herečky Audrey Hepburn – „měla v sobě nevinnost, která byla přirozenou součástí její osobnosti,“ říká a také Marlene Dietrich: „Sebevědomá, přesně věděla, jak chce, aby ji ostatní vnímali… Neudělala nesprávný pohyb.“

A co Natalia Vodianova ráda jí a pije?

Věrná svému domovu nedá dopustit na ruskou vodku. Vždycky může čokoládu a kousek sýra, energii na dlouhý den s přehlídkou jí dodají mastné kyseliny omega-3, pravidelně užívá multivitamínové preparáty. Modelka v roce 2006 založila Nadaci, která svou pomoc orientuje na výstavbu dětských hřišť v Rusku. Na kontě jich má již přes pět set. I když Natalia Moskvu, mystické město plné kontrastů, miluje, žije v kosmopolitním Londýně - nejlepším místě na světě. Zakotvilo tam totiž její srdce...