Zdraví nebo styl?

Léto je oproti zimě mnohem oblíbenější. Lidé více cestují, pořádají grilovačky, chodí do letního kina a nemusí na sebe vrstvit oblečení jako cibule. Tričko, kraťasy, sandály a jde se. Právě výběr bot je v letních měsících velice důležitý. Nejde jen o styl, ale i o správnou podporu nohy. Mnohaměsíční chození v žabkách, kde noha cestuje ze strany na stranu, může mít za následek bolesti zad nebo kyčlí. "Mules" jsou tak ideální volbou parných dnů. Mají uzavřenou a pevnou špičkou, pohodlnou stélku a jsou bez podpatku.

Nic složitého

Stylové pantoflíčky proslavil módní dům Gucci, kterým jim věnoval několik po sobě jdoucích kolekcí. Pak už jen stačilo, aby si jen oblíbila některá modelka nebo celebrita a nový trend byl na světě. Tohle břemeno na svých bedrech ochotně nese hvězda přehlídkových mol Gigi Hadid a mules obouvá téměř ke všemu.

Na tisíc způsobů

Mules se dají sehnat v různých provedeních - ploché, na klínku, na širokém podpatku i jehle. Pro letní pohodu se ale nejvíce hodí "placky", ve kterých se nebude chodidlo příliš namáhat, bude větrat a zůstane bez puchýřů. Největší pozornost proto věnujte materiálu a zdobení.

  • Kůže - je-li z pravé kůže i stélka, máte vyhráno
  • Přírodní vlákna - boty z kopřiv jsou čím dál populárnější
  • Semiš
  • Manšestr
  • Plast - budí dojem bosých nohou a v botníku by vám neměly chybět
  • Kožešiny - stylovky, které rozpoutaly hysterie kolem mules

Nejste-li zastánkyní minimalismu a jednoduchých linií, vždy můžete přidat nějaké zdobení. Nejčastěji se jedná o barevné výšivky, perly, kamínky, flitry, výrazné přezky nebo mašle. Fantazii se meze nekladou. Pokud váháte, nahlédněte do galerie a nechte se pro příští návštěvu obuvi inspirovat.