Pro přehlednost jsme článek rozdělili podle věkových kategorií. Pro všechny ženy ovšem platí: zkusit se oprostit od každodenního a všedního oblékání a dopřát sobě i okolí speciální zážitek! V galerii navíc najdete i malou inspiraci pro partnery a děti.

20+

Štědrý den
Cigaretové kalhoty se štrasovými nášivkami nebo šortky doplněné jemnými punčochami, poseté třeba hvězdičkami. Bílá halenka nebo top s krajkou a vestička – některé střihy se nosí přímo na tělo. Šortky jsou určené pro hodně mladé dívky se štíhlýma nohama. Nezapomínejte na hvězdy různých velikostí i barev ani na látkách a doplňcích, jsou velkým letošním hitem - pro konec roku jako stvořené!
Silvestr
Šaty v ostře červené, fuchsiové, smaragdové – se zvýšeným pasem, asymetrickým střihem sukně, se zvýrazněnými boky (jedná se o retro slavného Diorova New looku). Vosí pas je zase zpět! Dojem úzkého pasu dosáhnete také zvětšením objemu ramen. Veselé kloboučky pošité flitry jsou určené jen pro tenhle večer a noc. Podle stylu oblečení přidejte černé punčochy s puntíky nebo krajkovým vzorem. Pokud ale zvolíte černou, oblečte naopak punčochy v kontrastním tónu, mandarinkové, fuchsiové, zelené – i se vzorem.

30+

Štědrý den
V tomhle věku může mladá žena skoro všechno. Co říkáte třeba na pěknou prodlouženou tuniku s vymazleným vzorem barokní květinové nádhery, spolu s černými legínami. Nebo naopak, učiňte středem pozornosti nohy, oblečené do barevných legín s antik, zlatavým potiskem. Pak přidejte tuniku černou, přestřiženou pod prsy. Radost sobě i rodině uděláte v romantické plisované sukni s lady délkou z jemné látky – doplňuje se pletáží (jemným svetříkem, twinsetem), ne halenkou. Svá nová kouzla ukazuje prověřená klasika, bílá klasická blůza s netopýřími nebo šunkovými rukávy – hodí se k maxisukním nebo hodně širokým kalhotám.
Silvestr
Třpytivé vesty, nejčastěji se štrasem nebo kamínky jsou výbornou variantou pro silvestrovskou party, můžeme si ji přehodit přes univerzální černé šaty. Nezapomínejte na sexy detaily společenské módy – vysoký rozparek na maxišatech, šifonovou blůzu s potiskem – nošenou naostro, různě rozevřené zipy na šatech, „rockerské“ kovové nýty a nášivky. In je také viditelné prošití či švy naruby - to vše působí jako ozdoba. Temnou gotiku se šedou a černou barvou vyvažte zábleskem s pistáciovou, rubínovou, červenou nebo modrou.

40+

Štědrý den
Nenosíte téměř nikdy sukni? Jděte do toho, ten den právě nastal. Vyzkoušejte si ovšem oblečení předem, abyste se po celý večer dobře cítila. V sukni nebo pouzdrových šatech (s pěkným páskem a punčochami) – jistě mile překvapíte celou společnost u stromečku. Spolehlivou kombinací je sukně úzká pouzdrová nebo se zavinovacím efektem. Jako horní díl zvolte halenku nebo tuniku s výšivkou, matově lesklou halenku z šifonu nebo hedvábí, s četnými knoflíčky, romantickými volány nebo krajkou. Hodně se líbí také kimono střih. Barevně vsaďte na klasiku, která je shodou okolností právě aktuální:
černá, zlatá, stříbrná (šedá), červenorůžová barva, bambusová a také lákavý a noblesní kávový nugát.
Silvestr
Zase jednou jinak – nabízí se dvouřadový blejzr, pěkný kostým ve stylu pánské módy nebo kožené sáčko bez podšívky. To celé podtrhne mašlička pod límečkem nebo si vypůjčte motýlek od partnera. Působivé budou šaty s nápaditými aplikacemi u krku, které působí jako bižuterní náhrdelníky a také kamínky místo ramínek. Mnoho detailů se objevuje v ramenní partii. Střih šatů bývá nejčastěji s lady délkou. Punčochy zaujmou především vzorováním, jsou většinou černé, výrazně lesklé, nechybí aní třpytivé kamínky. A barevnost? Podobná jako štědrovečerní, vyzkoušejte tón v tónu, monochromní outfit od hlavy k patě.

Tipy bez omezení věku:

  • Celek skládejte pečlivě, jeden kousek značkový, exkluzivnější – aby měl outfit svoji výraznou tečku za oblečenou nádherou.
  • Pokud je váš horní díl ze šifonu nebo jemného žerzeje, vyberte si hladkou podprsenku - pozor na viditelné obrysy prádla!
  • Co takhle zkusit punčochy s podvazkovým pasem?
  • Potřebuje vaše oblečení přidat na efektu? Nabídka je široká: tenké pásky se kombinují s kalhotami i sukněmi, šátky slaví comeback, k hitům patří i šály zakončené třásněmi, třapci nebo kuličkami, samozřejmě také kožešinový límec. Kožešinku najdeme i na módních nákrčnících, které lichotí na krku a ramenou.
  • Saténové rukavice k loktům mohou působit na vašem oblečení s odhalenými pažemi jako třaskavina.
  • S kozačkami tentokrát opatrně, raději obujte obuv na podpatku nebo klínku. Pár hodin na vysoké noze, na závratně vysokých lodičkách z hadí kůže nebo efektním dírkováním vydržíte.
  • Velký půvab mají retro modely kabelek z kovu se zavíráním na sponu.