Lucie Bílá - Všeho moc...

Vítězka kategorie zpěvaček a celková vítězka ankety Český slavík bohužel letos výběrem róby ani celkovým stylingem neoslnila. Lucie dobře ví, že je v pozici, ze které by měla udávat trendy. Odvaha se od ní očekává a za tu my také tleskáme. Že se to nepovedlo, je jiná věc. Všeho je totiž moc a to je ten základní problém. Moc vzorů, vlasů, mašlí, šperků...

Kdyby si Lucie nechala vytvořit hladký účes, určitě by působila o mnoho přirozeněji.

Tatiana Vilhelmová s Vojtou Dykem - Pár večera

Zatímco všichni ostatní byli příliš sešněrovaní bontonem (jako například manželka Karla Gotta Ivana vypadala o deset let starší...), tihle dva zářili spokojeností a mladistvým šarmem.

Co se týče Tatiany, přesně takto se vkusně obleče do společnosti těhotná žena, asymetrické vzory i řasení jsou navíc v této sezoně hit. A ty nádherné střevíčky!

U Vojty si ceníme perfektní střih obleku a také barvu košile. Udělal dobře, že slepě nekopíroval barvu šatů partnerky a jen se sladil. Muž, který nepohlídá barvu pásku a bot, je módní barbar. O Vojtovi se to říct nedá.

Gabriela Gunčíková - V plavkách?

Takovýto průhledný model má kromě dekorativního i další úkol - nositelka doufá, že se o něm bude mluvit. To je naprosto v pořádku. Mladé začínající zpěvačky s dokonalým tělem si průhledné krajkové šaty mohou dovolit. Kdo jiný?

Jenže to nesmí překročit hranici vkusu. Kdyby body pod krajkou bylo tón v tónu nebo například prosvítala zlatá, nevypadalo by to, že Gábina natáhla šaty na plavky.

Líbí se nám nádherné nápadné náušnice jako jediný šperk.

Ewa Farna - Za mořskou vílu

Mladá zpěvačka, která skončila ve své kategorii na druhém místě, sklidila za svou blyštivou róbu většinou kritiku médií. Tak úplně nesouhlasíme - je totiž nutné vzít v úvahu, že Ewa během slavnostního večera vystupovala a na pódium i pro kamery je výraznější model téměř podmínkou.

Co jsme ovšem také nepochopili, jsou krátké rukavičky, které opticky "usekly" ruce. Když už rukavičky, tak to chtělo dlouhý zeštíhlující model.

Po letním festivalovém "červeném úletu" se nám líbí návrat k tmavé barvě vlasů, chválíme ohon i zřejmě nejkrásnější líčení večera.

Václav Noid Bárta s Eliškou Bučkovou - Strýc a víla

Elišce by večerní róba moc slušela, kdyby si ale nechala kožešinové bolerko oblečené. Podívejte se na její paže a pochopíte, proč tisk neustále spekuluje o mentální anorexii. Eliška ji popírá, ale podobné fotky určitě odstartují vlnu dalších úvah o tom, jestli vůbec něco jí.

Noid by si měl pamatovat, že když se chlap s třídenním sexy srništěm oblékne do bílé košile, přestane být sexy a začne vypadat jako neoholený vidlák. Příště černou košili nebo žiletku. Jeden knoflík blíž ke krku zapnout a srovnat límeček.

Lucie Vondráčková - Vyměnit vizážistku

Oboje šaty, které Lucie (druhá v pořadí) na Slavících předvedla, se vydařily. Klidně navíc přiznala, že například tento červený model s řasením do boku je z půjčovny. "To přece nevadí, když jsou krásné," podotkla s úsměvem.

Lucie má jiný problém - chtělo by to návrat k mladistvějším střihům vlasů (například jí vždycky ohromně slušela ofina). A také přemýšlíme, jestli se náhodou na slavnostní večer nelíčila narychlo v taxíku. Žádná dobrá profesionální vizážistka by totiž nemohla dopustit natolik špatný make-up s lesknoucím se čelem a líčení, které oči zmenšuje.

Tomáš Klus - Zkrocený rebel

Dovedete si představit, že by takto oblečený písničkář Tomáš Klus, který vyhrál v kategorii zpěváků, vzal kytaru a začal zpívat jeden ze svých nejslavnější textů: "Za co, Panebože, za co... Za čtyři roky v prdeli..."?

Musel by odložit sako, nebo alespoň povolit kravatu. Tomáš má úžasný nový účes. Chtělo to však buď kravatu v jiné barvě, nebo vůbec (jak správně odhadnul třeba Karel Gott). Takhle totiž zpěvák vypadá, že přijímá místo gratulací kondolence.

Karel Gott - Ležérní gentleman

Tak si to při dobré paměti rovnou porovnejte. Upjatý Tomáš Klus versus sympaticky uvolněný Karel Gott.

Dáváme první místo v kategorii Nejlépe oblečený muž večera. Obleky si Mistr nechává ušít na míru a sednou přesně na jediný milimetr.

Všimněte si, jak skvělý detail je červený kapesníček v kapsičce.

Kouzelník Žito

Daniel Landa si dál nepřeje, aby o něm média informovala jako o zpěvákovi, definoval svoji novou identitu i jméno.

Jako kouzelník Žito přinesl do přímého přenosu i kohouta, aby mu ukázal, co je showbyznys zač (jak se vyjádřil). Vzhled automobilového závodníka se jménem Žito a kohoutem v podpaží byla dost magická sama o sobě.

Škoda, že kouzelník Žito už není zpěvák Daniel Landa, protože jako image a reklamní tah by tohle všechno (včetně extravagantně oblečené manželky Mirjam) byl úžasný marketingový tah.