Kulisy jubilejního desátého Plesu v Opeře byly inspirovány dvoustým výročím narozením italského skladatele Giuseppe Verdiho a německého skladatele Richarda Wagnera. Do budovy Státní Opery Praha dorazilo přes tisíc slavnostně vyparáděných hostů. My jsme pro vás vybrali nejpozoruhodnější róby nebo detaily večera.

Plesem provázel moderátor Marek Eben, slavnostní dražba se konala ve prospěch Nadačního fondu Terezy Maxové (vynesla 580 tisíc korun) a patronkou a hlavním hostem se stala poslední bondgirl, herečka Tonia Sotiropoulou.

Sympatická Tonia sice původně vzkazovala, že určitě nebude tančit. Ale podívejte, jak jí to nakonec slušelo při zahajovacím valčíku v náručí dvojnásobného vítěže televizní soutěže StarDance Jana Ondera:

Jan Onder měl v průběhu večera spoustu společenských povinností - kromě Tonii provedl i svou televizní soutěžní partnerku Kateřinu Baďurovou a věnoval se půvabné přítelkyni.

Tady jsou nejkrásnější dámy podle Kafe.cz

Bronzová medaile: Andrea Verešová a´la třicátá léta

Andreu jsme v Módní polici několikrát zkritizovali. Bez špetky závisti (ano, má nádhernou postavu, ano, má spoustu peněz - to všechno jí přejeme). Jenže ne a ne skousnout její sklony k lacinosti a prvoplánovosti. (- Módní policie: Hanbářky na Zlatých glóbech

- Módní policie 2012: A strašidlem roku se stává...