Diskutujte: Jak se vám líbí tahle horkokrevná kráska a její módní styl?

Cesta na stříbrné plátno

Záře reflektorů a prkna, co znamenají svět, ji lákaly od dětství. Už jako batole účinkovala v televizních reklamách a od útlého věku se věnovala tanci (stejně jako její neméně půvabná sestra Mónica, se kterou je pojí velmi silný vztah). Tanec ji nakonec zlákal. Devět let studovala klasický balet na Španělské národní konzervatoři pod vedením věhlasných tanečníků.

Film byl ale jejím osudem a neodolávala dlouho. Po ukončení středoškolských studií se chvíli živila jako modelka a záhy se začala objevovat ve španělské televizi. Drobné role jí vydláždily cestu na stříbrné plátno.

Vstupenka do Hollywoodu

Postupně začala účinkovat ve španělských filmech a zanedlouho si jí všiml španělský režisér Pedro Almodóvar. Toto hvězdné spojení kultovního režiséra a fantastické herečky se na dlouho stalo zdrojem světově uznávaných kusů. Její vstupenkou do světa slavných se stal v roce 1999 právě Almodóvarův film Vše o mé matce, kde si zahrála roli nekonvenční jeptišky. Následovala řada hollywoodských trháků i kritiky obdivovaných méně komerčních rolí.

Vášeň pro módu

Penélope se nikdy netajila svojí láskou k módě. Spojuje v sobě krásu prvoplánové sexbomby se zvláštní sofistikovanou smyslností. Tento paradox se promítá i do jejího módního stylu. Na červeném koberci vždy oslní úchvatnou róbou, která odhaluje a skrývá zároveň a maximálně potrhne její ženské tvary. Temperament této ohnivé Španělky se odráží ve výběru sytých, intenzivních barev.

Hvězdný styl pro každý den

Stejně tak jí není cizí ani ležérní styl. Jiskru a dotek originální elegance umí dodat i obyčejnému outfitu. Tuto neocenitelnou schopnost rychle zaregistrovaly módní firmy a již několikrát Penélope nabídly spolupráci. Jako první oslovila dokonce obě půvabné sestry španělská značka Mango a zahájila tak několik let plodné spolupráce a komerčně úspěšných modelů.

V roce 2010 se herečka opět společně se svou sestrou Mónicou staly tvářemi švýcarské módní značky Charles Vögele a pod hlavičkou této firmy vytvořily vlastní linii Biaggini VIOLETT, která nabízí spojení nositelné módy a jedinečných nápadů a detailů.

Španělská lovestory

Krásná Španělka udržuje velmi vřelé a intenzivní vztahy se svojí rodinou, což dokazuje i úspěšná spolupráce se sestrou Mónicou. Sama ale hledala rodinné štěstí poměrně dlouho. Prošla náručí několika mužů. Film Vanilkové nebe ji svedl dohromady s Tomem Cruisem. Mluvilo se i o vztahu s hezounem Matthew McConaugheyem.

Její srdce ale nakonec zakotvilo v rodném Španělsku a životního partnera našla v herci Javieru Bardemovi. Pár si řekl své ano na utajované svatbě na Bahamách v červenci roku 2011. V lednu loňského roku se jim narodil syn Leo a rodinná idyla je v plném proudu.

(Ne)obyčejná kráska

Penélope Cruz reprezentuje klasický nestárnoucí půvab korunovaný španělským temperamentem. Její styl je příjemně ženský, elegantní a nadčasový. Nevyznačuje se žádnými úlety a módními výstřelky, přesto vždy zaujme.

Sluší jí nákladné róby ze světových módních domů, stejně jako jednoduché kousky z dílen módních řetězců. Je vidět, že se ve svém oblečení cítí vždy dobře, a tím pádem i vždy skvěle vypadá.

((bean:1:42))