Diskutujte: Chtěla byste vypadat jako krásná Halle? Líbí se vám její styl?

Mohlo by vás také zajímat: Módní ikona: Katie Holmes nebo Módní ikona: Gwyneth Paltrow

Maria nebo Halle?

Narodila se jako Maria Halle Berry (křestní jména si později oficiálně otočila v pořadí na Halle Maria Berry), Halle je přece jen jiný šálek kávy než Maria. Její matka pracovala jako zdravotní sestra na oddělení psychiatrie, otec, Afroameričan, byl nemocniční zřízenec - páru s jednou holčičkou, Heidi, se narodila druhá dcera 14. srpna 1966 v americkém Clevelandu, ve znamení Lva. Rodiče se rozvedli, když Halle byly čtyři, společně se sestrou obě vychovávala matka (se svým otcem se už nikdy nesetkala). Dívka vystudovala střední školu v Ohiu, chvíli pracovala v místním obchodním domě a později se vrátila ke studiu na vyšší odborné škole.

  • V průběhu 80. let se úspěšně zúčastnila mnoha soutěží krásy. Zvítězila v soutěži Miss Teen All-American (1985), Miss Ohio (1896), v soutěži Miss USA skončila jen těsně na druhém místě (1986) a stala se ve stejném roce první Afroameričankou, usilující o titul Miss World (byla vyhlášená na šestém místě).

Na základě svých úspěchů v soutěžích se přesunula do Chicaga, později do New Yorku, chtěla souběžně pracovat na modelingové i herecké kariéře. Postupně dostávala menší roličky v televizních seriálech a hudebních klipech. Odvážně pak kráska zamířila do Los Angeles, kde získala průlomovou roli ve filmu Spika Leeho Tropická horečka po boku Wesleyho Snipse. Následovaly filmy Pouze obchod, Bumerang spolu s Eddiem Murphym nebo komedie na motivy animovaného seriálu Flinstonovi. Nadešel čas úspěchů: ve snímku Černá Carmen Dorothy Dandridge ztvárnila první černošskou herečku, která byla nominována na Oscara v kategorii nejlepší herečka, za roli Berry obdržela Emmy a Zlatý Glób.

V roce 2002 pak sama jako vůbec první Afroameričanka získala svou sošku Oscara v kategorii nejlepší herečka za výkon ve filmu Ples příšer. Za zmínku stojí samozřejmě také snímek X-man, kde se ujala role uhrančivé mutantky Storm, a postavu neodolatelné kočičí ženy ve stejnojmenném americkém trháku nebo role Bond girl v bondovce Dnes neumírej, po boku s neméně neodolatelným Pierce Brosnanem.

Scéna, kde Berry vystupuje z mořských vln v oranžových bikinách, odkazuje na čtyřicet let starou bondovku Dr. No, kde se v roli Bond girl představila nezapomenutelná Ursula Andress. Mnohé společenské časopisy její podobu v Bond girl, kterou si zahrála před deseti lety, porovnávají se současnou siluetou ženy s velkým sex-appealem – i ti největší kritikové musí uznat, že by si ji mohla zahrát v plavkách dokonce dnes. V poslední době spolupracuje na různých projektech jako producentka a patří jistě k nejlépe placeným hollywoodským herečkám (její honoráře se pohybují okolo deseti milionů dolarů za film).

Svůdnost jako stav mysli

V soukromém životě Halle štěstí příliš nepřálo. Dvakrát se provdala, poprvé za basketbalistu Davida Justice, později za zpěváka Erica Benéta. Dlouho se objevovala po boku s francouzsko-kanadským supermodelem Gabrielem Aubryem, se kterým má dceru jménem Nahla Ariela (zvláštní křestní jméno Nahla znamená v arabštině včela). Od roku 2010 je jméno Halle Berry spojováno s francouzským hercem Olivierem Martinezem, se kterým se zasnoubila.

Její bývalý partner Aubry v tomhle současném, utěšeném obrázku dělá ošklivé korekce, i když láska rodičů Nahly skončila, otec se dál stará s láskou o malou dceru. Požaduje dokonce společnou péči a příslušné výživné, takže se herečka rozhodla následovat svého snoubence Martineze do Francie - tak by se zřejmě kontakt s otcem podstatně změnil. Poslední měsíce se spekuluje se o tom, že by Halle mohla být znovu těhotná. Svou pozici ženy s dokonalým tělem by byla zřejmě ochotná vyměnit za mateřství. Je nejvyšší čas. Halle Berry se umí poprat i s docela jinými problémy, celé roky se „pere“ s cukrovkou (během jednoho natáčení upadla do komatu a byla jí diagnostikována cukrovka). Svůj jídelníček musí uzpůsobovat své diagnóze. Zvykla si proto na časté, ale malé dávky jídel, mezi nimiž nalezneme nejčastěji zeleninu a celozrnné přílohy. Několikrát týdně také posiluje se svým osobním trenérem. Z dalších sportovních disciplín u ní vyhrál golf.

Po dramatické autonehodě jí zůstaly stehy na čele a dost možná kvůli týrání expartnery slyší špatně na jedno ucho. Nejen pro své jizvy po autonehodě mění často herečka účesy, ale typický je pro ni sexy, ultra krátký sestřih, s patkou do čela. Nedávno byla k vidění i s nezbedným afrem. Dlouhé sezony zůstávala tváří (a mluvčí) kosmetického impéria Revlon, objevila se v úspěšné kampani pro Versace - s prvotřídním fotografem Mariem Testinem. Nyní spolupracuje s německou firmou Deichmann, kde vystřídala modelku Cindy Crawford. Navrhla dokonce kolekci vlastních bot, o tomto doplňku má vysoké mínění: „Boty o vás hodně řeknou. Mohou být sexy, mohou prozradit něco o tom, kam dneska půjdete, mohou říct, jaká je vaše nálada, dávají vám šanci vylepšit se."

  • Osobně miluje především boty na podpatku, považuje je za nejdůležitější součást šatníku.

Tvrdí, že není dívka pro super vysokou módu, protože na to nemá figuru. Pokud se chce „vyparádit“, volí značky Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana, Versace nebo Calvin Klein. Model, který herečka zvolila na předávání Oscarů s odvážným průhledným živůtkem z tylového streče, šaty pošité výšivkou ve správných partiích, byly zvoleny jedněmi z 20 nejkrásnějších, které kdy červený oscarový koberec uviděl…

Halle je přímo posedlá nakupováním oblečení pro svoji dceru. V posledních letech také uvádí na trh velmi úspěšnou řadů nových vůní pro společnost Coty. Její tvář a kvalitní produkty vyvolaly nadšení, a tak se letos objevil zatím poslední, čtvrtý, nazvaný jako Reveal the Passion. Tato vůně má podle herečky pomoci ženám odhalit jejich vášnivou stranu a získat více sebejistoty, co se týče krásy.

Jak sama říká: „Chtěla jsem vytvořit vůni, která ženám pomůže posílit jejich postavení a odhalí jejich vášnivé stránky. Nic totiž není na ženě krásnější než sebejistota, která pochází zevnitř.“ Halle Berry se často objevuje na prvních příčkách žebříčků o nejvíc sexy ženu. Nedávno se v Beverly Hills objevila v leopardích šatech, které tak lichotí její pleti a dokonalé postavě. Sama své postavení sexy i módní ikony komentuje slovy: „Svůdnost je stav mysli." V mnoha ohledech jistě herečka nepronesla své poslední slovo…