Diskutujte: Je libo puntíky, proužky nebo třeba květy? Jaké vzory máte nejraději právě vy?

Mohlo by vás také zajímat: Móda: Accesories aneb doplňky 2012

Čím dál víc se spojuje dříve nemožné, pruhy a květy na jednom outfitu se neodolatelně přitahují – ale to je stará dobrá vesta několika posledních sezon. Horečka vzorů proniká stále dál. Vyzkoušejte také mix květů se vždycky dobře naladěným puntíkem. Nově se připravte nejen na květinovou záplavu, ale také na bloky oblečení s abstraktním vzorem nebo na kravatové celoplošné drobné tisky. I těm to sluší pospolu.

Květy

Květinové jsou kompletní outfity, od hlavy k patě, dokonce i overaly a kalhotové kostýmy. Nově a velmi bohémsky vypadají květinové maxisukně a maxišaty. Topy, blejzry, topy a velké košile, ty berte útokem! Prořezávaná krajka použitá na lemu nebo borduře je také květ a navíc decentní, tak, jak aktuální móda velí!

Vedle zářivé barevnosti se stává stylizovaný květ impulsem pro kolekce dámské obuvi – líbí se také efekt proplétání na měkkých příjemných sandálech. Když pomineneme lodičky na supervysoké „noze“, jsou tu také letní a často s květinovým vzorem kačenky s výškou 3 – 5 cm a s mírnou špičkou, šněrovací polobotky, mokasíny, sneakery a vykrojené baleríny.

Nově se představují obroučky brýlí s vesele vzorovanými postranicemi… A kabelky, které si na potisk vypůjčily hned z celého květinového stánku.

Geometrie

Drobná geometrie má našlápnuto na další stálici na módním nebi. Už proto, že nemá žádná omezení. Je uvolněná přesně v hranicích současného stylu a nepotřebuje pro své záření jen postavy s velikostí „S“.

Puntíky

Drobné i větší puntíky na celé ploše oděvů se nyní klidně mixují a dalším potiskem. Nabízejí se jako hravá škála různorodých stylových možností. Malá i větší kolečka si s chutí vyšlápla do hájemství obuvi, líbí se jim na balerínách i botách s podpatkem. Puntíkované šátky také vypadají senzačně, doplní každý outfit. Můžete si je uvázat nejen na krk, ale třeba také do pasu, sluší i ve vlasech.

Šátkový vzor

Kašmírový, šátkový vzor se stává hitem letošní sezony, sluší legínám nebo topům. Ví naprosto přesně, co mu sluší, velmi pohodlně se nosí lesklé hedvábí v novém technologickém mixu. Právě hedvábí – čisté i ve směsi je letos jednička. Neobávejte se ani abstraktních, psychedelických motivů ve výrazných barvách.

Tip Kafe.cz

  • Sportovní oblečení vyloučíme z téhle hitparády vzorů, tam postačí zářivé ostré barvy a jakost materiálu, potisk je jakoby navíc.
  • Nejen květy si oblíbily také aktuální kabelky a boty, také šperky nebo bižuterie se tvarují do tvaru květů. Mladistvě vypadají také řetízky s miniaturami naivních přívěsků. U šperků je jako tvar všudypřítomná mušle a také podmořský svět

((bean:1:87))