Diskutujte: Nosíte šortky ráda, nebo na ně naopak nemáte dostatek odvahy?

Mohlo by vás také zajímat: Móda: Sezona jako latté… nebo Móda: Bez výstřihu, nebo s ním?

20+

Ideální nositelka pro věkovou kategorii 20+ má dlouhé, štíhlé nohy. I tato mladá žena ale ví, že skutečné minišortky nejsou určeny do zaměstnání, ale jen na rande nebo do kina: třeba pod tuniku, ze které budou vykukovat odlišné barevné strečové šortečky. Také pro večer letos uvádějí jako novinku návrháři tzv. plavečkové šortky, spojené do jednoho dílu jako overal (vlastně jen o trochu větší body). Jedná se o aktuální variantu na večerní koktejlky z 20. let minulého století. Bývají bohatě zdobené jako obraz, s flitry nebo výšivkou. V takovém outfitu se okamžitě stáváte středem pozornosti. Před koupí proto zvažte sebekriticky všechna pro a proti.

V letních měsících se vám budou k topům nebo lehkému saku na knoflík (s vyznačenými rameny vycpávkami) hodit všechny denimové šortky. Také ale pestře květované nebo s geometrickým vzorem. A obuv? Majitelka bezvadných dolních končetin si může obouvat balerínky i lodičky nebo model na klínku. Platí ale, že podpatek siluetu zvyšuje a lichotí jí...

30+

Vyzkoušejte podkasané minišaty nebo tuniku, zakončenou asymetrickými cípy a spadlými netopýřími rukávy. Pod ní oblékejte kratší šortky, na večer k nim přidejte kontrastně zbarvené tenoučké legíny nebo punčocháče. Dovolit si také můžete šortkový overal, nemusí být zcela obtažený, ale spíš volnější, v pase na šňůrku. Zapínání na dětské druky vám dovolí, abyste si je, podle nálady a typu společnosti, rozpínala. Pozor na obuv, páskové boty s proplétáním až k nártu (byť na podpatku) totiž nohy zkracují, noste je raději k dlouhým kalhotám. Výborně vypadají na štíhlé postavě společenský typ poněkud umírněných šortek (nikoliv ty žhavé), ale jednobarevné, zdobené na předním díle velkými ozdobnými knoflíky.

Spolu se sáčkem nebo blejzrem na jeden knoflík skutečně velmi dobrá univerzální záležitost - denní i večerní. Pokud je tenhle nekonvenční kostým z dobré látky, využívejte ho i při byznys příležitostech. Podle závažnosti akce, která vás čeká, si oblečte - podobně jako sukni - pod šortky tenké silonky.

40+

Šortky, které by měly být jednobarevné, mírně nad kolena, rovné, ne skinny (obepnuté) a třeba i s manžetou na lemu, nejspíš využijete hlavně o víkendech a ve volném čase.

Samozřejmě pokud pravidelně cvičíte, postava zůstává štíhlá a pružná déle, ale i tak do města místo šortek volte raději populární capri s délkou ke kolenům, případně pumpky, které končí nad lýtky. Vybírat můžete i z náruče dlouhých kalhot, při štíhlých nohou a menším zadečku vyzkoušejte třeba bílé strečové džíny, ať už ve střihu do zvonu, mrkváče. V létě jsou víc než vhodné i vzdušné jogínské formy.

Nezapomínejte ani na skvělý návrat overalů. Jako zkušená žena přece víte, o co vám jde, znáte se dokonale - a zvolit ty pravé kalhoty ve věku 40, 50, nebo 60 pro vás bude hračka...

Tipy Kafe.cz:

  • Pro všechny věkové skupiny platí: pečlivě depilované nohy, opálené nebo lehce bronzové po použití samoopalovacího přípravku. A samozřejmě také pečlivě upravené a nalakované prsty u nohou...

Co to je, když se řekne... HOT PANTS

  • Název odvozený z anglického slova hot pants, tedy tzv. žhavé kalhoty signalizuje "šokující" délku dívčích kalhot, a to těsně pod rozkrok. Název se používal jako slangový výraz pro šortky v 70. letech 20. století. Na módní výsluní se znovu dostávají na začátku 21. století.