Také by vás mohlo zajímat: Podzimní móda ze second-handu do tisícovky

Podzim se nenávratně dostavil a v šedých chladných dnech je nejen potřeba se zahřát něčím dobrým, ale také se potěšit například nákupem pěkné pletené čepičky, strakaté šály či svetříkem s veselými barvami, které nám tyto dny alespoň trochu pomohou rozzářit.

Nechte na HLAVĚ!

Pletené čepičky vypadají jako kloboučky, s menší nebo větší příměsí extravagance, roztodivný a rozmarný je jejich tvar i barva, ve zdobení nechybí ani copy a cůpky. V severských aktualitách zaujmou pletené a praktické ušanky. In jsou také měkké klobouky z barevného veluru s krempou, na kterých se uplatňují i pestrobarevné zajímavé vzory, které celý outfit oživí.

Na KRK patří pořádná šála, novinkou jsou ty, které se po zapnutí knoflíků „tváří“ jako vysoký rolák, který vynikne v kombinaci se stejným odstínem čepice. Stále jsou „in“ také hedvábné šátky, slaví velký comeback, s grafickými i fantazijními vzory.

Zachumlejte se!

Senzační komfort poskytují pletené kukly, které suplují šálu i se šálou. Kožešinové límce a štoly patří k večernímu i ležérnímu oblečení. Na ruce se navlékají prstové rukavice – pletené i velurové, do mrazů podšité kožešinkou, mají různou délku, krátké, jen k zápěstí jsou na hřbetu často zdobené mašličkou, ty delší nosíme nejen ke svetrům, ale také do společnosti.

Srdcové ESO podzimu: kabelky

V nabídce se objevují četné velikosti: velkým hitem se stávají větší psaníčka, které se nosí v ruce. Boj podstupují velké kabely (nejčastěji hranaté) s aktovkami, ty lákají promyšleným členěním vnitřku. V nabídce kabelek různých velikostí nechybí ani zajímavý folklorní tisk, na večer se nabízejí „mini“ modely do rámu, z hladké kůže, rafinovaně proplétané nebo také zdobené kožešinou. Hodí se i pásky, zapínané na sponu, vypadají jednoznačně úžeji a na módně zvýšený pas (u sukní i kalhot) patří vyšší kožené vázačky, které mohou vytvořit pěkný kontrast k celému oblečení – zakončují se na uzel či mašličku.

Na NOHY: kozačky a punčochové zboží

Stačí si vybrat, ale to je letos supertěžké. Módní kozačky jsou v přírodních barvách a černé, „in“ jsou také boty červené. Nosí se nejvíc kůže a semiš a aktuální je také kombinace více materiálů dohromady. Jsou šněrovací jako z dob královny Viktorie, prošívané a taky často patinované, kovbojské, i s jehlovým podpatkem, také s kožešinovými lemy. Některé z modelů si užijete ve městě i na horách. Typy obuvi ke kolenům jsou vhodné k mini (a kratším sukním), šortkám nebo úzkým kalhotám. Nižší, kotníčkové a holeňové, bez podpatku, ale také s různou výškou podpatku (nebo klínku), se hodí k sukním a kalhotám. Punčochy, návleky, legíny – jednobarevné, pruhované, kostkované, nebo s barokní nádherou květů? Stačí si jen vybrat…

Tip Kafe.cz:

Existuje několik barev, které vystihují, byť v drobném detailu, elegantní a vitální ženu: i když nejvýše stojí stále červená, zajímavě vypadá i azurová, mandarinková nebo barva hořčice…