Diskutujte: Dokážete se v nošení punčocháčů pořádně odvázat, nebo volíte raději tělovou či černou klasiku?

Mohlo by vás také zajímat: Kabát(k)y pro každý den nebo Móda: Úplety na každý den

Móda nás pro zimní sezonu oblékla do neutrálních barev a jako zkoušku na „šokující“ barevné jarní překvapení už nyní dodává příjemný akcent našemu oblečení v paletě odstínů punčoch a punčocháčů (ty zavěšené na podvazkovém pase si necháváme v zimě skutečně jen na společenské události). Jinak se ale ke slovu dosud dominující černé a tělové pavučinkové punčochy nedostanou, na chvíli se krčí v koutku našich prádelníků. Samozřejmě, že pro zimu platí, čím silnější punčochy, tím lepší.

Módní hity

Hitem jsou bezesporu jednobarevné punčochové kalhoty (40 i 60 DEN), s vystupujícími vroubky i bez nich. Na barevných kreacích se objevuje duhová přehlídka proužků, college kosočtverce nebo také káro nebo fantaskní vzory. Má vaše maminka narozeniny nebo svátek? Kupte jí také jedny, barva na punčochách neuznává žádné hranice věku, sluší dámám i ve zralém věku – a uvidíte, maminka si je zamiluje stejně jako vy!

5 tipů pro vás

  • Hitem jsou bezesporu oranžové punčocháče, kterí se hodí jako zářivý akcent ke všem temným barvám. Královsky modré se náramně hodí k barvám země, černou rozsvítí fuchsiová nádhera. A k béžové vypadá stále nejlépe červená.
  • Nepříjemné překvapení mohou přinést punčochy mléčně bílé (a pastelové tóny), nohy v nich opticky zesílí, vypadají jako „sloupy“.
  • Puntíkové nebo květinové punčochy oblékejte k džínovému materiálu… Pruhy a použky, čtverce či kosočtverce hodně zvýrazní siluetu nohou, proto pozor – pokud nemáte nohy rovně tvarované, vybírejte raději drobné vzory (mašličky, námět krajky, malé kvítky) nebo volte punčochy jednobarevné.
  • Pokud máte náhodou stejně barevnou, vzorovanou sukni a v podobných odstínech i punčochy s potiskem, nebojte se kombinovat vzor se vzorem. Poslední nekompromisní pohled do zrcadla vám řekne, jak zdařilý mix se vám podařilo vytvořit.
  • Aby barevné punčochy na celkovém outfitu vynikly, obouváme k nim kotníčkové boty na podpatku nebo s vyšším klínkem. Oba typy obuvi lichotí dobře vaší noze.

A na jaře? Punčocháče s námi jistě půjdou dál, už zase jemné a průhledné jako pavučinka – černé i světlejší, skvělé budou především k šortkám a minisukním.