Diskutujte: Už jste si letos do šatníku pořídila oblečení se zvířecími motivy?

Také by vás mohlo zajímat: Móda: Puntíky a spol. nebo Móda: Rozveselte si podzim

Zvířecí vzory vypadají skvěle, každého na první pohled upoutají a dodají vašemu stylu punc extravagance. Ale stejně jako u vzácného koření, také u zvířecích vzorů platí, že jich přidávejte po málu. Pokud obléknete leopardí kabát, zapomeňte na leopardí boty. Obzvlášť opatrné buďte při kombinování dvou rozdílných zvířecích vzorů, například zebřího topu a dalmatinského psaníčka. Nechcete přeci vypadat jako z cirkusové estrády.

  • Letošním hitem jsou potisky leoparda, tygra, dalmatina a zebry.

Nosí se na topech, šatech, trikách, botách, kabátech, leginách, ale také v podobě doplňků jako jsou šátky, kabelky nebo brože. Výjimečně vkusně se zvířecí motivy vyjímají na kožešinách. Nemusí se jednat o pravé kožešiny, ani nemusíte chytat po ulicích 101 dalmatinů na kabát, stačí se porozhlédnout po obchodech a najít si pro sebe ten pravý kousek z umělé kožešiny. Módní značky si také vyhrály s barvami. Najdete tak zvířecí motivy v odstínech červené, růžové, modré i zelené.

Pokud si myslíte, že vám odvážné vzory nesluší nebo se jich bojíte, začněte jen jedním výrazným elementem, třeba leopardím psaníčkem nebo broží připnutou na šatech. Zvířecí motivy kombinujte s jednoduchými materiály a barvami. Béžové kalhoty a bílou halenku doplňte tygřím šátkem, k černým pouzdrovým šatům a černým punčocháčům obujte šněrovací kotníčkové boty na podpatku s leopardím motivem, na procházku v dešti obujte k džínům tygrované holiny.

  • Mimochodem holiny jsou dalším hitem podzimu. Nejenže nepromoknou, ale jsou módní a už dávno je nemusíte obouvat jen do lesa na houby. Nebojte se odvázat se a proměňte se v šelmu!