Láska ke sportu, bojovnost tak nutná v honbě za úspěchem a samozřejmě národní hrdost. To vše se skrývá pod lipovými listy, ústředním motivem kolekce oblečení pro zimní olympijské hry v Soči 2014. Inspirací pro návrhářský tým firmy Alpine Pro byla tentokrát secese a první československá známka, kterou v roce 1918 vytvořil světoznámý umělec Alfons Mucha.

  • A víte, co je na téhle kolekci skvělé? Že jednotlivé kousky můžete nosit i vy sami. Je totiž kompletně prodejná a dostupná na eshopu.


Kromě designu se museli vývojáři popasovat i se specifikem her – přímo v černomořském středisku budou totiž panovat úplně jiné klimatické podmínky než v horském resortu Krasnaja Poljana, kde se uskuteční všechny „sněhové“ sporty. Kolekce je proto vyrobena ze speciálních materiálů splňujících nejvyšší funkční standardy a olympionici budou mít na výběr teplejší i lehčí variantu.

Pro značku Alpine Pro ale není tato Olympiáda premiérou, podíváme se tedy trochu do historie...

Holínky do londýnského deště

Během šestnácti soutěžních dnů sice nesprchlo ani jednou, čeští olympionici na letních hrách v Londýně 2012 však byli připraveni na všechny rozmary britského počasí. Kromě bund, které díky vodě měnily barvu, fasovali sportovci i deštníky a hlavně strakaté holínky, které už při zahajovacím ceremoniálu přitáhly pozornost celého světa. Medaile v nich pak hrdě přebírali zlatí Špotáková, Kulhavý anebo třeba stříbrný tenisový pár Hradecká-Hlaváčková. Návrháři do olympijské kolekce zakomponovali motivy slavného Kupkova abstraktního díla Amorfa – Dvoubarevná fuga, která symbolizuje touhu překonávat limity.

A co se letos stane hitem kolekce, kterého si každý všimne? My na Kafe.cz tipujeme tyhle překrásné a nápadité beranice.

Vancouver: Premiéra Alpine Pro

Utahovali si z nich. Z těch vašich kruhů jdou oči kolem, slýchali čeští olympionici na zimních hrách ve Vancouveru 2010. Jenže netradiční abstraktní kolekce z návrhářského prkna Lucie Kuříkové nakonec v hlasování listu Hufftington Post získala mezi všemi výpravami pomyslné zlato. Češi byli nepřehlédnutelní a premiéra Alpine Pro na olympijských hrách tak nastavila laťku hodně vysoko. Samotní sportovci se zapojili do vývoje kolekce, která využívala unikátní materiály z kávy a bambusu. Tehdy se poprvé v historii část olympijské kolekce dostala k samotným fanouškům. Byla totiž volně ke koupi.